Forum

Powrót Pytania do postępowania - prośba o opinie

Ł.

Łukasz .....

1

Dzień dobry. Proszę o informacje jak podobne sytuacje Państwo rozwiązujecie. Postępowanie w trybie podstawowym na ochronę poniżej progów. Wymagania zatrudnienia na wszystkich stanowiskach na umowę o pracę. Wpłynęły poniższe pytania:
1. Czy Zamawiający dopuszcza aby godziny wynikające z absencji chorobowej i urlopowej były wypracowane na podstawie umów cywilno-prawnych?- tutaj mam swój typ odpowiedzi ale chętnie poznam Państwa zdanie.
2. Zwracamy się o udostępnienie informacji czy na obecnego wykonawcę usługi ochrony zostały nałożone kary umowne. Jeśli tak to to prosimy o informację z jakiego tytułu oraz w jakiej wysokości.- tutaj się zastanawiam, bo według mnie do uzyskania takich informacji jest inny tryb. I nie wiem czy to się łapie do kategorii wyjaśnienie treści SWZ. Na moje nie.
Dzień dobry. Proszę o informacje jak podobne sytuacje Państwo rozwiązujecie. Postępowanie w trybie podstawowym na ochronę poniżej progów. Wymagania zatrudnienia na wszystkich stanowiskach na umowę o pracę. Wpłynęły poniższe pytania: 1. Czy Zamawiający dopuszcza aby godziny wynikające z absencji chorobowej i urlopowej były wypracowane na podstawie umów cywilno-prawnych?- tutaj mam swój typ odpowiedzi ale chętnie poznam Państwa zdanie. 2. Zwracamy się o udostępnienie informacji czy na obecnego wykonawcę usługi ochrony zostały nałożone kary umowne. Jeśli tak to to prosimy o informację z jakiego tytułu oraz w jakiej wysokości.- tutaj się zastanawiam, bo według mnie do uzyskania takich informacji jest inny tryb. I nie wiem czy to się łapie do kategorii wyjaśnienie treści SWZ. Na moje nie.
0
2021-11-18 15:02 0

A.

Anna .....

Fachowiec 428

pkt 1 myślę, że nie bo to obowiązek zamawiającego określić wymagania i nie bardzo są tam furtki do tworzenia sobie wyjątków. Z drugiej strony nie wiem, czy takie zastępstwa z doskoku są wykonywaniem pracy w rozumieniu kodeksu pracy.
pkt 2 nie odpowiadałabym jako wyjaśnienie swz bo to pytanie nie ma nic wspólnego z postępowaniem. Ewentualnie można przekazać je do informacji publicznej i udzielić odpowiedzi w terminach wynikających z inf. publicznej.
pkt 1 myślę, że nie bo to obowiązek zamawiającego określić wymagania i nie bardzo są tam furtki do tworzenia sobie wyjątków. Z drugiej strony nie wiem, czy takie zastępstwa z doskoku są wykonywaniem pracy w rozumieniu kodeksu pracy. pkt 2 nie odpowiadałabym jako wyjaśnienie swz bo to pytanie nie ma nic wspólnego z postępowaniem. Ewentualnie można przekazać je do informacji publicznej i udzielić odpowiedzi w terminach wynikających z inf. publicznej.
0
2021-11-18 15:17 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy