Forum

Powrót Przedmiotowe środki dowodowe - tryb podstawowy, wariant 1

M.

Magdalena .....

Fachowiec 109

Dzień dobry, Wykonawca nie złożył wraz z ofertą przedmiotowych środków dowodowych, ponieważ zamawiający przewidział ich uzupełnianie - wezwał na podst. art. 107 ust. 2 do ich złożenia tj.:
1) zał. 1 do SWZ w którym należało wpisać model i producenta oferowanego urządzenia
2) kartę katalogową oferowanego urządzenia
3) instrukcję obsługi
W odpowiedzi Wykonawca przesłał tylko kartę katalogową i instrukcję obsługi. Niestety z przesłanych dokumentów nie wynika, który model urządzenia jest oferowany (nie został przesłany wymagany zał. nr 1 w którym te informacje należało wpisać), czy w takiej sytuacji można go wezwać na podst. 107 ust. 4 do wyjaśniania?
Dzień dobry, Wykonawca nie złożył wraz z ofertą przedmiotowych środków dowodowych, ponieważ zamawiający przewidział ich uzupełnianie - wezwał na podst. art. 107 ust. 2 do ich złożenia tj.: 1) zał. 1 do SWZ w którym należało wpisać model i producenta oferowanego urządzenia 2) kartę katalogową oferowanego urządzenia 3) instrukcję obsługi W odpowiedzi Wykonawca przesłał tylko kartę katalogową i instrukcję obsługi. Niestety z przesłanych dokumentów nie wynika, który model urządzenia jest oferowany (nie został przesłany wymagany zał. nr 1 w którym te informacje należało wpisać), czy w takiej sytuacji można go wezwać na podst. 107 ust. 4 do wyjaśniania?
0
2021-11-19 14:54 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

takie wyjaśnienia pachną jak dla mnie niedopuszczalnymi negocjacjami z wykonawcą ale mogę się mylić.
dziś piątek więc każda odpowiedź obarczona ryzykiem rozkojarzenia :))
takie wyjaśnienia pachną jak dla mnie niedopuszczalnymi negocjacjami z wykonawcą ale mogę się mylić. dziś piątek więc każda odpowiedź obarczona ryzykiem rozkojarzenia :))
0
2021-11-19 14:59 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy