Forum

Powrót Wykaz urządzeń

E.

Elżbieta .....

1

W celu spełnienia warunku w postępowaniu na dostawę kruszywa wymagamy przedłożenia wykazu narzędzi - samochodów wraz ze skanem dowodu rejestracyjnego. Na wezwanie na postawie art. 274 ust.1 Wykonawca przesłał tylko wykaz narzędzi. Następnie wezwałam go na art.128 ust.1 do uzupełnienia podmiotowych środków dowodowych. Z przesłanych skanów dowodów rejestracyjnych wynika, że ostatni przegląd techniczny jednego z pojazdów był 2 lata temu. A zatem auto jest niedopuszczone do ruchu. A drugie auto ma ważny przegląd, ale w dowodzie rejestracyjnym jest zapis : samochód specjalny - zimowego utrzymania dróg . Wymagałam żeby wykonawca dysponował co najmniej jednym samochodem. Jak dla mnie Wykonawca nie spełnia warunków udziału w postępowaniu, ponieważ jeden samochód jest niedopuszczony do ruchu a drugi " jest przerobiony" na piaskarkę. Czy mam rację? Odrzucam ofertę na podstawie art.226 ust.1 pkt 2 lit c ustawy pzp? Proszę o podpowiedź
W celu spełnienia warunku w postępowaniu na dostawę kruszywa wymagamy przedłożenia wykazu narzędzi - samochodów wraz ze skanem dowodu rejestracyjnego. Na wezwanie na postawie art. 274 ust.1 Wykonawca przesłał tylko wykaz narzędzi. Następnie wezwałam go na art.128 ust.1 do uzupełnienia podmiotowych środków dowodowych. Z przesłanych skanów dowodów rejestracyjnych wynika, że ostatni przegląd techniczny jednego z pojazdów był 2 lata temu. A zatem auto jest niedopuszczone do ruchu. A drugie auto ma ważny przegląd, ale w dowodzie rejestracyjnym jest zapis : samochód specjalny - zimowego utrzymania dróg . Wymagałam żeby wykonawca dysponował co najmniej jednym samochodem. Jak dla mnie Wykonawca nie spełnia warunków udziału w postępowaniu, ponieważ jeden samochód jest niedopuszczony do ruchu a drugi " jest przerobiony" na piaskarkę. Czy mam rację? Odrzucam ofertę na podstawie art.226 ust.1 pkt 2 lit c ustawy pzp? Proszę o podpowiedź
0
2021-11-23 09:16 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

c odo pierwszego to nie wiem ,a le gdzieś mi się obija po uszach że do dowodu nie muszą wbijać przeglądów jeśli np brakło miejsca i wtedy sam papier od diagnosty wystarcza (więc ewentualnie bym to wyjaśnił), natomiast drugi pojazd może ma tylko dostosowanie pod pług i stąd ten wpis a w rzeczywistości spokojnie może kruszywo wozić .
wniosek: tak szybko bym nie odrzucał tylko podrążył temat . :)
c odo pierwszego to nie wiem ,a le gdzieś mi się obija po uszach że do dowodu nie muszą wbijać przeglądów jeśli np brakło miejsca i wtedy sam papier od diagnosty wystarcza (więc ewentualnie bym to wyjaśnił), natomiast drugi pojazd może ma tylko dostosowanie pod pług i stąd ten wpis a w rzeczywistości spokojnie może kruszywo wozić . wniosek: tak szybko bym nie odrzucał tylko podrążył temat . :)
0
2021-11-23 09:38 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy