Forum

Powrót Odśnieżanie - prawo opcji

J.

Joanna .....

58

Podpowiedzcie proszę, czy w krajowym postępowaniu na odśnieżanie dachu mogę zastosować tego typu zapis związany z prawem opcji?:

7. Minimalną wartością zamówienia jest kwota preznaczona za pozostawanie Wykonawcy w gotowości do realizacji zamówienia przez okres trwania umowy, natomiast maksymalną - kwota netto 650 000,00 PLN. (<= bo tyle zamawiajacy ma na realizacje zamów.)
8. W przypadku wystąpienia obfitych (ponadnormatywnych) opadów śniegu i wyczerpania maksymalnej wartości zamówienia określonej w pkt 7, Zamawiający, na mocy art. 455 ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp, przewiduje skorzystanie z prawa opcji umożliwiającego zwiększenie zakresu przedmiotu zamówienia o dwa dodatkowe odśnieżania dachu i wywóz śniegu po uprzednim telefonicznym poinformowaniu Wykonawcy. Wynagrodzenie za powyższe będzie ustalone w oparciu o ceny jednostkowe wskazane w Załączniku nr 3 ( <= zał. nr 3 to formularz cenowy wykonawcy).

Czy takie zapisy są poprawne i czy powinny pojawić się jeszcze gdzieś indziej oprócz zapisu we wzorze umowy? W swz? w formularzu ofertowym?

Pomóżcie proszę, bo zaraz spadnie snieg, a ja jeszcze w lesie...;)
Podpowiedzcie proszę, czy w krajowym postępowaniu na odśnieżanie dachu mogę zastosować tego typu zapis związany z prawem opcji?: 7. Minimalną wartością zamówienia jest kwota preznaczona za pozostawanie Wykonawcy w gotowości do realizacji zamówienia przez okres trwania umowy, natomiast maksymalną - kwota netto 650 000,00 PLN. (<= bo tyle zamawiajacy ma na realizacje zamów.) 8. W przypadku wystąpienia obfitych (ponadnormatywnych) opadów śniegu i wyczerpania maksymalnej wartości zamówienia określonej w pkt 7, Zamawiający, na mocy art. 455 ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp, przewiduje skorzystanie z prawa opcji umożliwiającego zwiększenie zakresu przedmiotu zamówienia o dwa dodatkowe odśnieżania dachu i wywóz śniegu po uprzednim telefonicznym poinformowaniu Wykonawcy. Wynagrodzenie za powyższe będzie ustalone w oparciu o ceny jednostkowe wskazane w Załączniku nr 3 ( <= zał. nr 3 to formularz cenowy wykonawcy). Czy takie zapisy są poprawne i czy powinny pojawić się jeszcze gdzieś indziej oprócz zapisu we wzorze umowy? W swz? w formularzu ofertowym? Pomóżcie proszę, bo zaraz spadnie snieg, a ja jeszcze w lesie...;)
0
2021-11-23 12:33 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy