Forum

Powrót Wygaśniecie umowy ze względu ma przekroczenie kwot umowy

M.

Małgorzata .....

2

Witam. Jak postępować w sytuacji gdy realizują się umowy na kilka zadań na żywność(po postępowaniu w przetargu nieograniczonym w reżimie krajowym ze starej ustawy) i po analizie księgowej okazuje się, że umowy te jedna po drugiej w różnych miesiącach roku 2021 powygasały ze względu na przekroczone kwoty umów?
Witam. Jak postępować w sytuacji gdy realizują się umowy na kilka zadań na żywność(po postępowaniu w przetargu nieograniczonym w reżimie krajowym ze starej ustawy) i po analizie księgowej okazuje się, że umowy te jedna po drugiej w różnych miesiącach roku 2021 powygasały ze względu na przekroczone kwoty umów?
0
2021-11-24 13:25 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Rozumiem, że w umowie nie ma zapisów w stylu:
Umowa wygasa przed terminem określonym w § ... w przypadku zrealizowania zamówień o takiej wartości, że nie ma możliwości dokonania kolejnego zamówienia bez przekroczenia wartości umowy, o której mowa w § .....
(ale mi wyszło zdanie, sory, po oryginalne zapisy musiałbym sięgać strasznie daleko).

Jeśli nie ma, to po prostu nie składacie dalszych zamówień. Umowa skończy się w terminie.
Bardziej mnie martwią te przekroczenia. Zamawialiście dalej? ktoś może zapytac na jakiej podstawie :-(
Rozumiem, że w umowie nie ma zapisów w stylu: Umowa wygasa przed terminem określonym w § ... w przypadku zrealizowania zamówień o takiej wartości, że nie ma możliwości dokonania kolejnego zamówienia bez przekroczenia wartości umowy, o której mowa w § ..... (ale mi wyszło zdanie, sory, po oryginalne zapisy musiałbym sięgać strasznie daleko). Jeśli nie ma, to po prostu nie składacie dalszych zamówień. Umowa skończy się w terminie. Bardziej mnie martwią te przekroczenia. Zamawialiście dalej? ktoś może zapytac na jakiej podstawie :-(
0
2021-11-24 13:54 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy