Forum

Powrót Podmiotowe środki dowodowe - wykaz osób - kryteria oceny

M.

Monika .....

15

Żądaliśmy w postępowaniu krajowym wykaz usług i wykaz osób. Zamawiajacy na wezwanie wezwie wykonawców do ich złożenia lecz zorientowałam się teraz, że wykaz osób będzie mi wcześniej potrzebny, ponieważ wykonawca w nim określa doświadczenie, które podlega kryteriom oceny. Wydaje się, że powinnam modyfikować SWZ i wprowadzić zmianę, że wykonawca ten dokument ma załączyć od razu do oferty, bo w takim stanie rzeczy jak jest teraz to nie będę mogła dokonać oceny najbardziej korzystnej oferty.
Prosze o Wasze zdanie.
Żądaliśmy w postępowaniu krajowym wykaz usług i wykaz osób. Zamawiajacy na wezwanie wezwie wykonawców do ich złożenia lecz zorientowałam się teraz, że wykaz osób będzie mi wcześniej potrzebny, ponieważ wykonawca w nim określa doświadczenie, które podlega kryteriom oceny. Wydaje się, że powinnam modyfikować SWZ i wprowadzić zmianę, że wykonawca ten dokument ma załączyć od razu do oferty, bo w takim stanie rzeczy jak jest teraz to nie będę mogła dokonać oceny najbardziej korzystnej oferty. Prosze o Wasze zdanie.
0
2021-11-25 09:16 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

oczywiście że musisz zmienić , natomiast zmodyfikowałbym formularz oferty tak żeby mieć tam niezbędne informacje do oceny. np. poprzez "wsadzenie tam danych z wykazu" i wtedy w ramach PŚD zostawiłbym tylko wykaz usług. ale to tylko moja propozycja
oczywiście że musisz zmienić , natomiast zmodyfikowałbym formularz oferty tak żeby mieć tam niezbędne informacje do oceny. np. poprzez "wsadzenie tam danych z wykazu" i wtedy w ramach PŚD zostawiłbym tylko wykaz usług. ale to tylko moja propozycja
0
2021-11-25 09:22 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy