Forum

Powrót wybór w terminie związania ofertą, podpisanie umowy po terminie związania ofertą

M.

Marta .....

5

Mam następujący problem: Chcemy wyłonić wykonawcę w terminie związania ofertą. Jednakże z pewnych przyczyn umowę będziemy mogli podpisać dopiero za co najmniej miesiąc. Najkorzystniejszy wykonawca o tym wie i się na to godzi. Wadium nie było. Co w takim przypadku zrobić ??
1. Wybrać ofertę w terminie związania ofertą i poprostu później podpisać umowę z tym wykonawcą ? wydaje mi się, że po wyborze oferty już nie mogę oficjalnie wystąpić o przedłużenie terminu ważności oferty
2. Nie wybierać póki co oferty, poczekać aż będzie upływał termin związania ofertą, wystąpić wtedy do wykonawców o przedłużenie terminu związania ofertą i jak dostanę "zielone światło" od kierownika to wtedy dokonać wyboru i podpisac umowę ??
Mam następujący problem: Chcemy wyłonić wykonawcę w terminie związania ofertą. Jednakże z pewnych przyczyn umowę będziemy mogli podpisać dopiero za co najmniej miesiąc. Najkorzystniejszy wykonawca o tym wie i się na to godzi. Wadium nie było. Co w takim przypadku zrobić ?? 1. Wybrać ofertę w terminie związania ofertą i poprostu później podpisać umowę z tym wykonawcą ? wydaje mi się, że po wyborze oferty już nie mogę oficjalnie wystąpić o przedłużenie terminu ważności oferty 2. Nie wybierać póki co oferty, poczekać aż będzie upływał termin związania ofertą, wystąpić wtedy do wykonawców o przedłużenie terminu związania ofertą i jak dostanę "zielone światło" od kierownika to wtedy dokonać wyboru i podpisac umowę ??
0
2021-11-25 10:52 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

Jak dla mnie oba warianty do przyjęcia z tym ze w pierwszym może sie wykonawca rozmyślić i jesteś na lodzie natomiast drugi rozwiąze problem bo albo sie zgodzą i masz chwilę oddechu albo zaczynasz na nowo
Jak dla mnie oba warianty do przyjęcia z tym ze w pierwszym może sie wykonawca rozmyślić i jesteś na lodzie natomiast drugi rozwiąze problem bo albo sie zgodzą i masz chwilę oddechu albo zaczynasz na nowo
0
2021-11-25 14:09 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy