Forum

Powrót Unieważnienie przetargu

J.

Jolanta .....

0

Dzień dobry
Mam pytanie było prowadzone postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego po otwarciu ofert dokonano oceny pod względem oferowanej ceny i okazało się ze wszystkie oferty przewyższają kwotę jaką zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. W związku z tym podjęto decyzję o unieważnieniu postępowania ze względu na brak możliwości zwiększenia kwoty przeznaczonej na realizację zamówienia art. 255 pkt 3 ustawy PZP . Podjęto decyzję o kolejnym przetargu , a jeżeli teraz też okaże się po otwarciu ofert kwoty są wysokie to co możemy zastosować w kolejnym etapie jeżeli kolejny przetarg zostanie unieważniony ? Dodam że postępowanie było powyżej progów unijnych .
Dzień dobry Mam pytanie było prowadzone postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego po otwarciu ofert dokonano oceny pod względem oferowanej ceny i okazało się ze wszystkie oferty przewyższają kwotę jaką zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. W związku z tym podjęto decyzję o unieważnieniu postępowania ze względu na brak możliwości zwiększenia kwoty przeznaczonej na realizację zamówienia art. 255 pkt 3 ustawy PZP . Podjęto decyzję o kolejnym przetargu , a jeżeli teraz też okaże się po otwarciu ofert kwoty są wysokie to co możemy zastosować w kolejnym etapie jeżeli kolejny przetarg zostanie unieważniony ? Dodam że postępowanie było powyżej progów unijnych .
0
2021-11-27 19:48 0

J.

Jolanta .....

0

Mam jeszcze jedno pytanko czy ogłaszając kolejny przetarg możemy termin składania ofert zrobić krótszy i zastosować art.138 ust 2 pkt 2 w uzasadnieniu podając zawieranie nowych umów od nowego roku z odbiorcami drewna i potrzebą pozyskania drewna. Czy takie uzasadnienie jest wystarczające żeby zastosować skrócenie terminu o którym pisałam wyżej?
Mam jeszcze jedno pytanko czy ogłaszając kolejny przetarg możemy termin składania ofert zrobić krótszy i zastosować art.138 ust 2 pkt 2 w uzasadnieniu podając zawieranie nowych umów od nowego roku z odbiorcami drewna i potrzebą pozyskania drewna. Czy takie uzasadnienie jest wystarczające żeby zastosować skrócenie terminu o którym pisałam wyżej?
0
2021-11-28 15:30 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy