Forum

Powrót weyfikacja pliku .xlsx

A.

Anna .....

32

Witam,
Pomocy! Nie wiem jak zweryfikowac zapisany plik .xlsx (wyswietla mi się komunikat weryfikuj przy pomocy Sigilum Sign XADES)
Sprawdzam za pomocą Sigilum Sign i wychodzi mi negatywnie zweryfikowany.
Czy ktoś może miał podobny przypadek, pozostałe pliki w ofercie mam .pdf i prawidłowo podpisane.
Witam, Pomocy! Nie wiem jak zweryfikowac zapisany plik .xlsx (wyswietla mi się komunikat weryfikuj przy pomocy Sigilum Sign XADES) Sprawdzam za pomocą Sigilum Sign i wychodzi mi negatywnie zweryfikowany. Czy ktoś może miał podobny przypadek, pozostałe pliki w ofercie mam .pdf i prawidłowo podpisane.
0
2021-11-28 17:11 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Była tutaj opisywane odwołanie wykonawcy, który po podpisani pliku xls, otworzył go, zamknął nie zachowując zmian i załączył do oferty. Po otwarciu i zamknięciu bez zachowania zmian, excel dokonuje pewnych, niewielkich, niezauważalnych normalnie zmian ale plik weryfikacji nie przechodzi.
Może być to.
A ja miałem jeszcze taki przypadek:
Mój system, przy zamieszczaniu pliku dodaje do nazwy datę i godzinę zamieszczenia.
Po ściągnięciu i próbie weryfikacji program krzyczy że podpis jest nieprawidłowy (nie pamiętam dokładnie komunikatu) Moze to ta sytuacja (choć nie wydaje mi się ale warto sprawdzić).
Była tutaj opisywane odwołanie wykonawcy, który po podpisani pliku xls, otworzył go, zamknął nie zachowując zmian i załączył do oferty. Po otwarciu i zamknięciu bez zachowania zmian, excel dokonuje pewnych, niewielkich, niezauważalnych normalnie zmian ale plik weryfikacji nie przechodzi. Może być to. A ja miałem jeszcze taki przypadek: Mój system, przy zamieszczaniu pliku dodaje do nazwy datę i godzinę zamieszczenia. Po ściągnięciu i próbie weryfikacji program krzyczy że podpis jest nieprawidłowy (nie pamiętam dokładnie komunikatu) Moze to ta sytuacja (choć nie wydaje mi się ale warto sprawdzić).
0
2021-11-29 08:36 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy