Forum

Powrót Zmieniony kosztorys

M.

Marcjanna .....

3

Witajcie, proszę o pomoc
Tryb podstawowy bez negocjacji, robota budowlana, wynagrodzenie kosztorysowe.
Otrzymałam kosztorys od Wykonawcy, który opracował go na swoim wzorze. I tak jak takie zmiany są dopuszczalne - zastanawiam się jak podejść do zmian min. w krótszych/dłuższych opisach i dodawaniu kolejnych pozycji (w naszym kosztorysie było ich 136, a u niego 150). W jeden pozycji np. wymagaliśmy wodomierzy o średnicy powyżej 25 mm - on wpisał "o średnicy nominalnej 20 mm".
Czy mam podstawę, aby odrzucić tę ofertę?
Witajcie, proszę o pomoc Tryb podstawowy bez negocjacji, robota budowlana, wynagrodzenie kosztorysowe. Otrzymałam kosztorys od Wykonawcy, który opracował go na swoim wzorze. I tak jak takie zmiany są dopuszczalne - zastanawiam się jak podejść do zmian min. w krótszych/dłuższych opisach i dodawaniu kolejnych pozycji (w naszym kosztorysie było ich 136, a u niego 150). W jeden pozycji np. wymagaliśmy wodomierzy o średnicy powyżej 25 mm - on wpisał "o średnicy nominalnej 20 mm". Czy mam podstawę, aby odrzucić tę ofertę?
0
2021-12-01 14:22 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

troche mało informacji. co do zmian w długości opisów i ilości pozycji to zależy co mieliście zapisane w SWZ? jesli chodzi o wodomierz to proponuje zerknąć do zestawienia materiałów (o ile było), bo może się okazać że oferuje właściwy a tylko opis jest zmieniony. Chociaż tu są rózne szkoły co do oceny takich sytuacji.
troche mało informacji. co do zmian w długości opisów i ilości pozycji to zależy co mieliście zapisane w SWZ? jesli chodzi o wodomierz to proponuje zerknąć do zestawienia materiałów (o ile było), bo może się okazać że oferuje właściwy a tylko opis jest zmieniony. Chociaż tu są rózne szkoły co do oceny takich sytuacji.
0
2021-12-02 09:15 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy