Forum

Powrót inna omyłka?

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

No hej, wiem że to się przewija. sam nawet gdzieś dyskusje prowadziłem w tym zakresie, ale jednak wrócę do tematu.
RB, kosztorysowe, Wykonawca w jednej z kilkudziesięciu pozycji wstawia w kosztorysie 5 studni zamiast 3. (różnica koło 6000 przy cenie oferty ok. 400 000).
Poprawiacie jako inną omyłkę czy odrzucacie? Pytam z ciekawości bo im dłużej w tym siedzę to stwierdzam że coraz dziwniej się robi :))
No hej, wiem że to się przewija. sam nawet gdzieś dyskusje prowadziłem w tym zakresie, ale jednak wrócę do tematu. RB, kosztorysowe, Wykonawca w jednej z kilkudziesięciu pozycji wstawia w kosztorysie 5 studni zamiast 3. (różnica koło 6000 przy cenie oferty ok. 400 000). Poprawiacie jako inną omyłkę czy odrzucacie? Pytam z ciekawości bo im dłużej w tym siedzę to stwierdzam że coraz dziwniej się robi :))
0
2021-12-03 09:01 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

Za zakresu nie poprawiam, gdyż oznacza to, że wykonawca przyjął i oferuje inny zakres niż przyjęto w warunkach zadania, a zamawiający nie może zmuszać wykonawcy do innej oferty niż chciał złożyć. Nie może to być też omyłka bo z czego wynikła?
Za zakresu nie poprawiam, gdyż oznacza to, że wykonawca przyjął i oferuje inny zakres niż przyjęto w warunkach zadania, a zamawiający nie może zmuszać wykonawcy do innej oferty niż chciał złożyć. Nie może to być też omyłka bo z czego wynikła?
0
2021-12-03 09:25 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy