Forum

Powrót Zamówienie z wolnej ręki art. 305

A.

Agata .....

0

Dzień dobry,

Mam pytanie odnośnie zamówienia z wolnej ręki w kwocie poniżej progów Unijnych ( na podstawie art. 304-306 ustawy Pzp). Jakie obowiązki powinien wypełnić Zamawiający w związku z zamiarem udzielenia zamówienia w trybie zamówienia z wolnej ręki. Czy w związku z zamiarem udzielenia zamówienia na podstawie art. 305 pkt 1 ) w związku z art. 214 ust. 1 pkt 1 a) i b) zamawiający musi zamieścić ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy? Czy konieczne jest żądanie oświadczenia o którym mowa w art. 125? Jaka powinna być metodyka/obowiązki zamawiającego w przygotowaniu postępowania w trybie postępowania z wolnej ręki?
Dzień dobry, Mam pytanie odnośnie zamówienia z wolnej ręki w kwocie poniżej progów Unijnych ( na podstawie art. 304-306 ustawy Pzp). Jakie obowiązki powinien wypełnić Zamawiający w związku z zamiarem udzielenia zamówienia w trybie zamówienia z wolnej ręki. Czy w związku z zamiarem udzielenia zamówienia na podstawie art. 305 pkt 1 ) w związku z art. 214 ust. 1 pkt 1 a) i b) zamawiający musi zamieścić ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy? Czy konieczne jest żądanie oświadczenia o którym mowa w art. 125? Jaka powinna być metodyka/obowiązki zamawiającego w przygotowaniu postępowania w trybie postępowania z wolnej ręki?
0
2021-12-07 10:54 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

Ogłoszenie o zamiarze możesz zamieścić po wszczeciu postepowania z WR, oświadczenia możesz zażadać przed podpisaniem umowy ale nie musisz, aprzygotowanie to : spełnienie przesłanek stosowania trybu, przygotowanie zaproszenia do negocjacji zawierającego informacje niezbędne do przeprowadzenia postepowania w tym np. istotne postanowienia umowy, potem negocjacje , protokół z ich przeprowadzenia , umowa i ogłoszenie o wyniku.
Myślę że nie zgubiłem czegoś :)
Ogłoszenie o zamiarze możesz zamieścić po wszczeciu postepowania z WR, oświadczenia możesz zażadać przed podpisaniem umowy ale nie musisz, aprzygotowanie to : spełnienie przesłanek stosowania trybu, przygotowanie zaproszenia do negocjacji zawierającego informacje niezbędne do przeprowadzenia postepowania w tym np. istotne postanowienia umowy, potem negocjacje , protokół z ich przeprowadzenia , umowa i ogłoszenie o wyniku. Myślę że nie zgubiłem czegoś :)
0
2021-12-07 12:14 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy