Forum

Powrót Planowanie zamówień 2022 - co razem co oddzielnie?

K.

Katarzyna .....

10

Czy usługi:
1) koszenie poboczy i zieleńców,
2) wycinak drzew,
3) wycinka zakrzaczeń,
powinny być Waszym zdaniem szacowane łącznie czy oddzielnie? Z jednej strony wiem, że łącznie szacuje się usługi takie same a te się trochę różnią (do poboczy trzeba kosiarki i podkaszarki, do zakrzaczeń jakieś nożyce spalinowe, piły i sekatory a do drzew piły spalinowe i duży samochód). Z drugiej jednak gdzieś te usługi mają wspólny mianownik jak choćby kolor zielony;-). Jak szacujecie takie zamówienia, razem czy osobno?
Czy usługi: 1) koszenie poboczy i zieleńców, 2) wycinak drzew, 3) wycinka zakrzaczeń, powinny być Waszym zdaniem szacowane łącznie czy oddzielnie? Z jednej strony wiem, że łącznie szacuje się usługi takie same a te się trochę różnią (do poboczy trzeba kosiarki i podkaszarki, do zakrzaczeń jakieś nożyce spalinowe, piły i sekatory a do drzew piły spalinowe i duży samochód). Z drugiej jednak gdzieś te usługi mają wspólny mianownik jak choćby kolor zielony;-). Jak szacujecie takie zamówienia, razem czy osobno?
0
2021-12-10 10:50 0

Ł.

Łukasz .....

37

Sorki zajrzałem w dokumenty merytorycznego.
Wartość jest szacowana oddzielnie z uwzględnieniem użytego sprzętu, powierzchni, ilości, liczby cięć itp
Sorki zajrzałem w dokumenty merytorycznego. Wartość jest szacowana oddzielnie z uwzględnieniem użytego sprzętu, powierzchni, ilości, liczby cięć itp
0
2021-12-10 11:12 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy