Forum

Powrót POLSKI ŁAD - raz jeszcze

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

no witam. pytanko o to w jaki sposób realizujecie ten zapist z promesy: "umowa/umowy z Wykonawcą/Wykonawcami Inwestycji przewidywać będą zapewnienie
finansowania przez Wykonawcę Inwestycji w części niepokrytej udziałem własnym Wnioskodawcy," - czy tylko jako oświadczenie wykonawcy w umowie czy też żądacie jakiegos papieru do umowy np. promesy finansowania przez Bank po podpisaniu umowy czy też w jakis inny sposób?
no witam. pytanko o to w jaki sposób realizujecie ten zapist z promesy: "umowa/umowy z Wykonawcą/Wykonawcami Inwestycji przewidywać będą zapewnienie finansowania przez Wykonawcę Inwestycji w części niepokrytej udziałem własnym Wnioskodawcy," - czy tylko jako oświadczenie wykonawcy w umowie czy też żądacie jakiegos papieru do umowy np. promesy finansowania przez Bank po podpisaniu umowy czy też w jakis inny sposób?
0
2021-12-16 08:04 0

A.

Anna .....

Fachowiec 428

no i to jest właśnie zapis który jest dla mnie niezrozumiały i czytałam go ze 6 razy. Myślę, że tylko wpiszę w umowie ten cytat z promesy. Dla mnie oczywistym jest, że jeżeli określam płatności - kiedy częściowe i ile na koniec to po stronie wykonawcy jest finansowanie zanim dostanie kasę... Skoro okna płatnicze są 2 razy w miesiącu a termin płatności w umowie z wykonawcą to aż 35 dni to zakładam, że jak dostanę fakturę częściową to nie ma bata, żebym nie dostała środków z zewnątrz na czas więc czemu ma służyć ten zapis nie bardzo rozumiem.
no i to jest właśnie zapis który jest dla mnie niezrozumiały i czytałam go ze 6 razy. Myślę, że tylko wpiszę w umowie ten cytat z promesy. Dla mnie oczywistym jest, że jeżeli określam płatności - kiedy częściowe i ile na koniec to po stronie wykonawcy jest finansowanie zanim dostanie kasę... Skoro okna płatnicze są 2 razy w miesiącu a termin płatności w umowie z wykonawcą to aż 35 dni to zakładam, że jak dostanę fakturę częściową to nie ma bata, żebym nie dostała środków z zewnątrz na czas więc czemu ma służyć ten zapis nie bardzo rozumiem.
0
2021-12-16 08:19 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy