Forum

Powrót weryfikacja podpisu elektronicznego

A.

Anna .....

32

Witam,
Prośba o sformułowanie uzasadnienia -odrzucam ofertę, ze względu, że nie została podpisana kw.podpisem elktr., podpisem zaufanym ani podpisem osobistym.
Podstawę prawna z ustawy mam. Chodzi mi tylko, ze chce powołać się, że nie wiem jak przywołać fachowo w uzasadnieniu, czym weryfikowałam podpis.
Czy zapis przy pomocy strony http://weryfikacjapodpisu.pl/, Pwpw, programu proCertumSmartSign jest ok?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Witam, Prośba o sformułowanie uzasadnienia -odrzucam ofertę, ze względu, że nie została podpisana kw.podpisem elktr., podpisem zaufanym ani podpisem osobistym. Podstawę prawna z ustawy mam. Chodzi mi tylko, ze chce powołać się, że nie wiem jak przywołać fachowo w uzasadnieniu, czym weryfikowałam podpis. Czy zapis przy pomocy strony http://weryfikacjapodpisu.pl/, Pwpw, programu proCertumSmartSign jest ok? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
0
2021-12-21 15:06 0

J.

Jakub .....

24

nie podawaj oficjalnie, że korzystasz z portalu internetowego do weryfikacji. De facto wrzucasz pliki do Internetu a jak wiadomo w Internecie nic nie ginie. Weryfikacja powinna być prowadzona na komputerze. Jeśli chodzi o uzasadnienie faktyczne - walidacja podpisu potwierdziła brak opatrzeniu dokumentu podpisem kwalifikowany, profilem zaufanym lub podpisem osobistym. Poniżej komunikaty z programów, za pomocą których przeprowadzona była walidacja podpisu: ..... (wymienić nazwę programu, jego wersję oraz komunikat, który podaje przy próbie weryfikacji)
nie podawaj oficjalnie, że korzystasz z portalu internetowego do weryfikacji. De facto wrzucasz pliki do Internetu a jak wiadomo w Internecie nic nie ginie. Weryfikacja powinna być prowadzona na komputerze. Jeśli chodzi o uzasadnienie faktyczne - walidacja podpisu potwierdziła brak opatrzeniu dokumentu podpisem kwalifikowany, profilem zaufanym lub podpisem osobistym. Poniżej komunikaty z programów, za pomocą których przeprowadzona była walidacja podpisu: ..... (wymienić nazwę programu, jego wersję oraz komunikat, który podaje przy próbie weryfikacji)
0
2021-12-22 11:13 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy