Forum

Powrót ponowny wybór

A.

Anna .....

32

W postępowaniu złożono 3 oferty, z czego odrzucono 2. Jeden z Wykonawców odrzuconych żąda, aby ponownie dokonać oceny oferty wykonawcy wybranego, napisał o nieprawidłowościach w ofercie wybranej jako najkorzystniejszej.
Zamawiający chce dokonać ponownej oceny ofert i przyjąć zarzuty i odrzucić ofertę wybraną.
Proszę o wskazówki, jak należy formalnie to uczynić.
- Sporządzam Zawiadomienie o odrzuceniu oferty najkorzystniejszej w związku z czym sporządzam Ogłoszenie o unieważnieniu postępowania, bo mam złożono 3 oferty, z czego odrzucono 3 ?
- Do wszystkich Wykonawców, którzy złożyli ofertę wysyłam Ogłoszenie o unieważnieniu postępowania i zawiadomienie o odrzuceniu oferty tej tylko najkorzystniejszej. Już nie wysyłam zawiadomienia o odrzuceniu ofert tych pozostałych co odrzucałam w pierwszym wyborze tylko tej najkorzystniejszej?
Mam mętlik w głowie.
W postępowaniu złożono 3 oferty, z czego odrzucono 2. Jeden z Wykonawców odrzuconych żąda, aby ponownie dokonać oceny oferty wykonawcy wybranego, napisał o nieprawidłowościach w ofercie wybranej jako najkorzystniejszej. Zamawiający chce dokonać ponownej oceny ofert i przyjąć zarzuty i odrzucić ofertę wybraną. Proszę o wskazówki, jak należy formalnie to uczynić. - Sporządzam Zawiadomienie o odrzuceniu oferty najkorzystniejszej w związku z czym sporządzam Ogłoszenie o unieważnieniu postępowania, bo mam złożono 3 oferty, z czego odrzucono 3 ? - Do wszystkich Wykonawców, którzy złożyli ofertę wysyłam Ogłoszenie o unieważnieniu postępowania i zawiadomienie o odrzuceniu oferty tej tylko najkorzystniejszej. Już nie wysyłam zawiadomienia o odrzuceniu ofert tych pozostałych co odrzucałam w pierwszym wyborze tylko tej najkorzystniejszej? Mam mętlik w głowie.
0
2021-12-27 10:42 0

M.

Magdalena .....

Fachowiec 109

Należy cofnąć czynność wyboru najkorzystniejszej oferty i dokonać ponownej oceny ofert.
Należy cofnąć czynność wyboru najkorzystniejszej oferty i dokonać ponownej oceny ofert.
0
2021-12-27 11:00 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy