Forum

Powrót zapisy w Zapytaniu ofertowym - stawka Vat

A.

Anna .....

32

Witam,
Prośba o pomoc, właśnie przygotowuję zapytanie ofertowe (poza ustawa) na Sukcesywną dostawę środków dezynfekcyjnych, gdzie wiem, ze będą rożne stawki podatku Vat.
Umowa będzie zawarta na co najmniej 12 miesięcy. Chciałabym uniknąć badania ofert pod kątem zastosowania prawidłowej stawki Vat.
Myślę sobie, aby zażądać w f. cenowym podania tylko ceny jednostkowej brutto, a następnie wartości brutto za całość zamówienia.
Tylko jak potem się mają zapisy w umowie, ze zmiana ceny ulegnie w przypadku zmiany stawki podatku Vat. Jakby to wyglądało w praktyce - przecież nie będziemy wiedzieć znać cen netto.
Jak wybrnąć z problemu ? Czy ktoś może ma doświadczenie w tym temacie?
Będę wdzięczna za podpowiedź.
Witam, Prośba o pomoc, właśnie przygotowuję zapytanie ofertowe (poza ustawa) na Sukcesywną dostawę środków dezynfekcyjnych, gdzie wiem, ze będą rożne stawki podatku Vat. Umowa będzie zawarta na co najmniej 12 miesięcy. Chciałabym uniknąć badania ofert pod kątem zastosowania prawidłowej stawki Vat. Myślę sobie, aby zażądać w f. cenowym podania tylko ceny jednostkowej brutto, a następnie wartości brutto za całość zamówienia. Tylko jak potem się mają zapisy w umowie, ze zmiana ceny ulegnie w przypadku zmiany stawki podatku Vat. Jakby to wyglądało w praktyce - przecież nie będziemy wiedzieć znać cen netto. Jak wybrnąć z problemu ? Czy ktoś może ma doświadczenie w tym temacie? Będę wdzięczna za podpowiedź.
0
2022-01-10 14:35 0

M.

Magdalena .....

Fachowiec 109

Jest to postępowanie poza ustawą - u mnie na etapie wysłania zapytania ofertowego nie dołącza się wzorca umowy. Umowę podpisuję z wybranym wykonawcą i wówczas w umowie wpisuję kwotę brutto/netto z oferty. Oferta wybranego wykonawcy jest załącznikiem do umowy.
Jest to postępowanie poza ustawą - u mnie na etapie wysłania zapytania ofertowego nie dołącza się wzorca umowy. Umowę podpisuję z wybranym wykonawcą i wówczas w umowie wpisuję kwotę brutto/netto z oferty. Oferta wybranego wykonawcy jest załącznikiem do umowy.
0
2022-01-10 16:41 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy