Forum

Powrót Odrzucenie oferty zawierającej RNC

A.

Agata .....

15

Dzień dobry,
w postępowaniu powyżej progów unijnych odrzucam dwie oferty, gdyż Wykonawcy nie odpowiedzieli na moje wezwanie dotyczące RNC.

Proszę o informację w jaki sposób zgodnie z art. 224 ust. 7 mam poinformować Prezesa oraz Komisje Europejską o odrzuceniu takich ofert?
Dzień dobry, w postępowaniu powyżej progów unijnych odrzucam dwie oferty, gdyż Wykonawcy nie odpowiedzieli na moje wezwanie dotyczące RNC. Proszę o informację w jaki sposób zgodnie z art. 224 ust. 7 mam poinformować Prezesa oraz Komisje Europejską o odrzuceniu takich ofert?
0
2022-01-11 15:13 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 472

Jeśli nie odpowiedział na wezwanie to skąd wiesz że RNC związana była z udzielona pomocą publiczną? Ten ustęp dotyczy tylko przypadku, gdy wykonawca powołał się na pomoc publiczną ale nie udowodnił, że otrzymał ją zgodnie z prawem, tj. tj. zgodnie z przepisami ustawy o postępowaniu w sprawach dotyczących pomocy publicznej.
Jeśli nie odpowiedział na wezwanie to skąd wiesz że RNC związana była z udzielona pomocą publiczną? Ten ustęp dotyczy tylko przypadku, gdy wykonawca powołał się na pomoc publiczną ale nie udowodnił, że otrzymał ją zgodnie z prawem, tj. tj. zgodnie z przepisami ustawy o postępowaniu w sprawach dotyczących pomocy publicznej.
0
2022-01-12 08:19 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy