Forum

Powrót Szacowanie wartości na projekty różnych dróg

I.

Ilona .....

0

Proszę o pomoc w budżecie 2 zadania na projekty dwóch różnych dróg . Zakres praktycznie taki sam. Czy szacować łącznie czy osobno?
Ja jestem za łącznym szacowaniem merytoryczni są przeciwni sadzą że są to różne obiekty budowlane? jaka jest Wasza opinia?
Proszę o pomoc w budżecie 2 zadania na projekty dwóch różnych dróg . Zakres praktycznie taki sam. Czy szacować łącznie czy osobno? Ja jestem za łącznym szacowaniem merytoryczni są przeciwni sadzą że są to różne obiekty budowlane? jaka jest Wasza opinia?
0
2022-01-13 11:27 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

z odpowiedzi eksperta
"Art. 30 ust. 1 ustawy PZP nie przewiduje sumowanie podobnych usług, przy ustalaniu wartości zamówienia. Należy podkreślić, że dokumentacja projektowa, służąca do opisu przedmiotu zamówienia dotyczy konkretnego obiektu budowlanego."

Natomiast osobiście pewnie bym sumował i udzielił w częściach. (ale ja bywam przekorny)
z odpowiedzi eksperta "Art. 30 ust. 1 ustawy PZP nie przewiduje sumowanie podobnych usług, przy ustalaniu wartości zamówienia. Należy podkreślić, że dokumentacja projektowa, służąca do opisu przedmiotu zamówienia dotyczy konkretnego obiektu budowlanego." Natomiast osobiście pewnie bym sumował i udzielił w częściach. (ale ja bywam przekorny)
0
2022-01-13 12:23 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy