Forum

Powrót zmiana kodu CPV

J.

Justyna .....

Fachowiec 472

Czy Waszym zdaniem, zmiana kodu CPV to istotna zmiana?
Po unieważnieniu PN (brak ofert) chcę przeprowadzić WR, warunki pozostają te same, ale w związku z uzyskaną opinią Ministerstwa Infrastruktury dot. sprawozdania w spr. czystych pojazdów rozważam zmianę kodu. Dopuszczalne?
Czy Waszym zdaniem, zmiana kodu CPV to istotna zmiana? Po unieważnieniu PN (brak ofert) chcę przeprowadzić WR, warunki pozostają te same, ale w związku z uzyskaną opinią Ministerstwa Infrastruktury dot. sprawozdania w spr. czystych pojazdów rozważam zmianę kodu. Dopuszczalne?
0
2022-01-14 11:47 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 1468

Pewnie wcześniej odpowiedziałabym, że to zmiana nieistotna, ale ostatnio natknęłam się gdzieś na informację o 5 % korekcie, którą otrzymał Zamawiający za to, że zrobił oczywistą omyłkę pisarską w jednym z kilkunastu kodów CPV użytych w danym postępowaniu i kontrolujący doszli do wniosku, że konkurencyjność została przez to zakłócona. Byłabym ostrożna.
Pewnie wcześniej odpowiedziałabym, że to zmiana nieistotna, ale ostatnio natknęłam się gdzieś na informację o 5 % korekcie, którą otrzymał Zamawiający za to, że zrobił oczywistą omyłkę pisarską w jednym z kilkunastu kodów CPV użytych w danym postępowaniu i kontrolujący doszli do wniosku, że konkurencyjność została przez to zakłócona. Byłabym ostrożna.
0
2022-01-14 12:16 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy