Forum

Powrót samooczyszczenie

J.

Justyna .....

Fachowiec 472

Mam dziś same trudne przypadki :-)
Taki problem: Wykonawca w JEDZU oświadczył, ze naruszył obowiązki w dziedzinie prawa środowiska (cz. III.C) i jednocześnie przedstawił dowody na samooczyszczenie. Generalnie uznałabym te dowody bo są ok tyle że ja nie przewidziałam żadnego wykluczenia z art. 109.1, tylko obowiązkowe z art. 108. Odnosić się do tego w ogóle? Myślę, żeby w protokole napisać, że uznajemy przedsięwzięte środki jako wystarczające i tyle, czy w ogóle się nie odnosić? Całe szczęście to najdroższa oferta..
Mam dziś same trudne przypadki :-) Taki problem: Wykonawca w JEDZU oświadczył, ze naruszył obowiązki w dziedzinie prawa środowiska (cz. III.C) i jednocześnie przedstawił dowody na samooczyszczenie. Generalnie uznałabym te dowody bo są ok tyle że ja nie przewidziałam żadnego wykluczenia z art. 109.1, tylko obowiązkowe z art. 108. Odnosić się do tego w ogóle? Myślę, żeby w protokole napisać, że uznajemy przedsięwzięte środki jako wystarczające i tyle, czy w ogóle się nie odnosić? Całe szczęście to najdroższa oferta..
0
2022-01-14 13:34 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

no generalnie nic z wykonawcą nie robisz bo nie przewidziałaś takiej przesłanki, a poza tym czy to procedura odwrócona?
no generalnie nic z wykonawcą nie robisz bo nie przewidziałaś takiej przesłanki, a poza tym czy to procedura odwrócona?
0
2022-01-14 13:38 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy