Forum

Powrót art. 262 - prośba o opinie

M.

Magdalena .....

Fachowiec 109

Drodzy Forumowicze, czy artykuł jw. dotyczy tylko unieważnienia postępowania z winy Zamawiającego, czy też wszystkich unieważnionych postępowań?
Ciekawa jestem Waszych opinii, spotkałam się bowiem z interpretacją, że obowiązek ten występuje wyłącznie w sytuacji kiedy postępowanie unieważniane jest z winy Zamawiającego i tylko wtedy ma on obowiązek powiadomienia wykonawców ubiegających się o udzielenie zamówienia o wszczęciu kolejnego postępowania. Jeżeli postępowanie unieważniono z powodu błędnie złożonych wniosków przez Wykonawców/wykonawców niespełniających warunków - wówczas nie ma obowiązku powiadamiania ich o wszczęciu kolejnego postępowania...
Drodzy Forumowicze, czy artykuł jw. dotyczy tylko unieważnienia postępowania z winy Zamawiającego, czy też wszystkich unieważnionych postępowań? Ciekawa jestem Waszych opinii, spotkałam się bowiem z interpretacją, że obowiązek ten występuje wyłącznie w sytuacji kiedy postępowanie unieważniane jest z winy Zamawiającego i tylko wtedy ma on obowiązek powiadomienia wykonawców ubiegających się o udzielenie zamówienia o wszczęciu kolejnego postępowania. Jeżeli postępowanie unieważniono z powodu błędnie złożonych wniosków przez Wykonawców/wykonawców niespełniających warunków - wówczas nie ma obowiązku powiadamiania ich o wszczęciu kolejnego postępowania...
0
2022-01-16 15:00 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Brak podstaw do przyjęcia takiego założenia. Przepis imho jasny:
"W przypadku unieważnienia postępowania o udzielenie zamówienia zamawiający niezwłocznie zawiadamia"
Nic nie ma o przyczynach, powodach i innych ograniczeniach
Brak podstaw do przyjęcia takiego założenia. Przepis imho jasny: "W przypadku unieważnienia postępowania o udzielenie zamówienia zamawiający niezwłocznie zawiadamia" Nic nie ma o przyczynach, powodach i innych ograniczeniach
0
2022-01-17 07:19 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy