Forum

Powrót Wymagane oświadczenie na nieodpowiednią norme !

A.

Agnieszka .....

19

Witam serdecznie mam taki problem merytoryczna wpisała nieodpowiednią normę na którą wymagamy oświadczenia i okazało się, iż ta norma nie dotyczy tego przedmiotu zamówienia na co wykonawcy w pytaniach zwrócili słuszną uwagę. I teraz mam pytanie czy potraktować to jako istotną zmianę i przesunąć termin składania ofert i zrobić modyfikację do SWZ czy w odpowiedzi wyrazić ,,zgodę, na zastosowanie odpowiedniej normy bez przekładania terminu składania ofert?????
Witam serdecznie mam taki problem merytoryczna wpisała nieodpowiednią normę na którą wymagamy oświadczenia i okazało się, iż ta norma nie dotyczy tego przedmiotu zamówienia na co wykonawcy w pytaniach zwrócili słuszną uwagę. I teraz mam pytanie czy potraktować to jako istotną zmianę i przesunąć termin składania ofert i zrobić modyfikację do SWZ czy w odpowiedzi wyrazić ,,zgodę, na zastosowanie odpowiedniej normy bez przekładania terminu składania ofert?????
0
2022-01-17 08:04 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Ja jeszcze z tych czasów, kiedy zmiana warunków udziału w postępowaniu była niemożliwa i skutkowała unieważnieniem (młodzież nie pamięta :-).
Dlatego traktowałbym jako istotną zmianę i przesunął termin.
Znacznie.
Ja jeszcze z tych czasów, kiedy zmiana warunków udziału w postępowaniu była niemożliwa i skutkowała unieważnieniem (młodzież nie pamięta :-). Dlatego traktowałbym jako istotną zmianę i przesunął termin. Znacznie.
0
2022-01-17 08:37 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy