Forum

Powrót zamówienie w częściach z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania

M.

Monika .....

0

Dzień dobry. Mam problem ze zrozumieniem art. 91.1. Co to znaczy, że zamawiający udziela zamówienia w częściach z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania. Mam np. ogłosić zamówienie na komputery dla różnych działów i na wniosku z działu merytorycznego mam wypisane części tego zamówienia, gdzie każda część to jest oddzielny komputer. Czy wtedy zaznaczam NIE, bo przecież to jest ciągle ten sam przedmiot zamówienia czyli komputery tylko podzielone na części? Czy mogę zaznaczyć TAK i wtedy traktuję każdą część jako oddzielne postępowanie?
Dzień dobry. Mam problem ze zrozumieniem art. 91.1. Co to znaczy, że zamawiający udziela zamówienia w częściach z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania. Mam np. ogłosić zamówienie na komputery dla różnych działów i na wniosku z działu merytorycznego mam wypisane części tego zamówienia, gdzie każda część to jest oddzielny komputer. Czy wtedy zaznaczam NIE, bo przecież to jest ciągle ten sam przedmiot zamówienia czyli komputery tylko podzielone na części? Czy mogę zaznaczyć TAK i wtedy traktuję każdą część jako oddzielne postępowanie?
0
2022-01-20 12:38 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

W takim przypadku masz jedno postepowanie z ofertami częściowymi.
Postępowanie w częściach z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania masz wtedy gdy te komputery zamiast za jednym razem to kupujesz kilka razy w odrębnych postępowaniach. (oczywiście przy założeniu że od początku masz je zaplanowane do zakupu)
W takim przypadku masz jedno postepowanie z ofertami częściowymi. Postępowanie w częściach z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania masz wtedy gdy te komputery zamiast za jednym razem to kupujesz kilka razy w odrębnych postępowaniach. (oczywiście przy założeniu że od początku masz je zaplanowane do zakupu)
0
2022-01-20 12:44 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy