Forum

Powrót Prośba o pomoc w interpretacji

H.

Hubert .....

25

Szanowni Państwo,
proszę o pomoc w interpretacji przepisów.
Jako Zamawiający (sp. z o.o., wodociągi i kanalizacja, 100% udziału ma miasto) działamy jako zamawiający publiczny (art. 4 pkt 3 Pzp) oraz zamawiający sektorowy (art. 5 ust. 1 pkt 1 Pzp).
Musimy przeprowadzić postępowanie na usługi sprzątania obiektów zamawiającego (oczyszczalnia, stacja uzdatniania wody, budynek administracyjno-techniczny), którego wartość szacunkowa przekracza 130 000 zł, a nie przekracza progów unijnych. Wcześniejsze zamówienia tego typu nie przekraczały 130 000 zł i prowadzone były w oparciu o wewnętrzny regulamin udzielania zamówień.
Obecna wartość szacunkowa przekracza 130 000 zł.
W związku z powyższym, czy zamówienie na usługę sprzątania obiektów zamawiającego powinno zostać zaklasyfikowane, jako zamówienie klasyczne, czy jako zamówienie sektorowe ?
Czy w sytuacji, gdy zaklasyfikujemy je jako zamówienie klasyczne, to czy w świetle art. 246 Pzp, możemy zastosować kryterium 100% cena (zamawiający publiczny z art. 4 pkt 3 Pzp) ?
Proszę o podpowiedzi.
Szanowni Państwo, proszę o pomoc w interpretacji przepisów. Jako Zamawiający (sp. z o.o., wodociągi i kanalizacja, 100% udziału ma miasto) działamy jako zamawiający publiczny (art. 4 pkt 3 Pzp) oraz zamawiający sektorowy (art. 5 ust. 1 pkt 1 Pzp). Musimy przeprowadzić postępowanie na usługi sprzątania obiektów zamawiającego (oczyszczalnia, stacja uzdatniania wody, budynek administracyjno-techniczny), którego wartość szacunkowa przekracza 130 000 zł, a nie przekracza progów unijnych. Wcześniejsze zamówienia tego typu nie przekraczały 130 000 zł i prowadzone były w oparciu o wewnętrzny regulamin udzielania zamówień. Obecna wartość szacunkowa przekracza 130 000 zł. W związku z powyższym, czy zamówienie na usługę sprzątania obiektów zamawiającego powinno zostać zaklasyfikowane, jako zamówienie klasyczne, czy jako zamówienie sektorowe ? Czy w sytuacji, gdy zaklasyfikujemy je jako zamówienie klasyczne, to czy w świetle art. 246 Pzp, możemy zastosować kryterium 100% cena (zamawiający publiczny z art. 4 pkt 3 Pzp) ? Proszę o podpowiedzi.
0
2022-01-24 10:07 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

nie mam za dużo wiedzy na temat sektorówek ale na logike sprzątanie to raczej bezpośrednio z sektorową działalnością nie jest związane i chyba zaliczyłbym tu do klasycznych , cena pow. 60 % to już tu była omawiana przy sprzątaniu. jak opiszesz sztywno sposób realizacji to możesz próbować ale ja raczej bym poszedł w inną stronę
nie mam za dużo wiedzy na temat sektorówek ale na logike sprzątanie to raczej bezpośrednio z sektorową działalnością nie jest związane i chyba zaliczyłbym tu do klasycznych , cena pow. 60 % to już tu była omawiana przy sprzątaniu. jak opiszesz sztywno sposób realizacji to możesz próbować ale ja raczej bym poszedł w inną stronę
0
2022-01-24 11:26 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy