Forum

Powrót Szacowanie+prawo opcji

A.

Anna .....

32

Witam,
Chciałam się podpytać Państwa, jak podejść do tematu w takiej sprawie.
Oszacowaliśmy zamówienie podstawowe na 300 tys. zł. i tak tez zostało umieszczone w planie zamówień na 2022.
Właśnie chcemy publikować postępowanie i patrzymy, ze na wniosku jest jeszcze wartość opcji + 30tys. zł.
Czy należy zaktualizować plan postepowania o tę wartość 30 tys.? Czy to tak naprawdę to nie ma znaczenia, w planie jest wartość orientacyjna.
Będę wdzięczna za podpowiedzi.
Witam, Chciałam się podpytać Państwa, jak podejść do tematu w takiej sprawie. Oszacowaliśmy zamówienie podstawowe na 300 tys. zł. i tak tez zostało umieszczone w planie zamówień na 2022. Właśnie chcemy publikować postępowanie i patrzymy, ze na wniosku jest jeszcze wartość opcji + 30tys. zł. Czy należy zaktualizować plan postepowania o tę wartość 30 tys.? Czy to tak naprawdę to nie ma znaczenia, w planie jest wartość orientacyjna. Będę wdzięczna za podpowiedzi.
0
2022-01-26 13:00 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

Dla mnie to mała kwota, wogóle nie jestem zwolennikiem aż tak szczegółowej aktualizacji planów - trzeba to robić z wyczuciem - plan jest tylko wstępną informacją dla wykonawców a poza tym nie bierze udziału w niczym innym.
Dla mnie to mała kwota, wogóle nie jestem zwolennikiem aż tak szczegółowej aktualizacji planów - trzeba to robić z wyczuciem - plan jest tylko wstępną informacją dla wykonawców a poza tym nie bierze udziału w niczym innym.
0
2022-01-26 13:29 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy