Forum

Powrót Brak możliwości deszyfrowania oferty i jej otworzenia

M.

Małgorzata .....

2

Witam. Wykonawca złożył ofertę i jest ona na skrzynce ePuap zamawiającego. Nie jest widoczna na miniportalu. Ściągnęliśmy ją na folder i w trakcie deszyfrowania przez Miniportal wyskakuje komunikat "Wybrany plik nie został przesłany przez ePUAP". Co mamy robić? Czy uznać, że oferta nie została złożona poprawnie i uznać ją za nie złożoną? Czy odrzucić na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 6) z uwagi na to iż nie została sporządzona lub przekazana w sposób zgodny z wymaganiami technicznymi oraz organizacyjnymi sporządzania lub przekazywania ofert przy użyciu środków komunikacji elektronicznej określonymi przez zamawiającego. Ale my nawet nie możemy jej otworzyć, a na ePuap nie ma nazwy Wykonawcy tylko imie i nazwisko osoby wysyłającej ofertę. Nawet nie wiem co miałabym napisać w informacji. Co robić w takiej sytuacji?
Witam. Wykonawca złożył ofertę i jest ona na skrzynce ePuap zamawiającego. Nie jest widoczna na miniportalu. Ściągnęliśmy ją na folder i w trakcie deszyfrowania przez Miniportal wyskakuje komunikat "Wybrany plik nie został przesłany przez ePUAP". Co mamy robić? Czy uznać, że oferta nie została złożona poprawnie i uznać ją za nie złożoną? Czy odrzucić na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 6) z uwagi na to iż nie została sporządzona lub przekazana w sposób zgodny z wymaganiami technicznymi oraz organizacyjnymi sporządzania lub przekazywania ofert przy użyciu środków komunikacji elektronicznej określonymi przez zamawiającego. Ale my nawet nie możemy jej otworzyć, a na ePuap nie ma nazwy Wykonawcy tylko imie i nazwisko osoby wysyłającej ofertę. Nawet nie wiem co miałabym napisać w informacji. Co robić w takiej sytuacji?
0
2022-01-31 13:54 0

M.

Magdalena .....

Fachowiec 109

Też miałam taką sytuację, pisałam do pomocy technicznej i odpisali mi, że oferta została zaszyfrowana kluczem z innego postępowania. W informacji z otwarcia ofert w uwagach podałam: Komunikat z miniPortalu:
Rezultat deszyfrowania: Wybrany plik nie został przesłany przez ePUAP. Wysłano zapytanie do pomocy technicznej miniPortalu w niniejszej sprawie.
Potem (po otrzymaniu odpowiedzi) już oferty nie wykazywałam nigdzie.
Też miałam taką sytuację, pisałam do pomocy technicznej i odpisali mi, że oferta została zaszyfrowana kluczem z innego postępowania. W informacji z otwarcia ofert w uwagach podałam: Komunikat z miniPortalu: Rezultat deszyfrowania: Wybrany plik nie został przesłany przez ePUAP. Wysłano zapytanie do pomocy technicznej miniPortalu w niniejszej sprawie. Potem (po otrzymaniu odpowiedzi) już oferty nie wykazywałam nigdzie.
0
2022-01-31 14:01 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy