Forum

Powrót projekt wielobranżowy na kilka osiedli jak szacować? czy koniecznie konkurs?

M.

Marta .....

2

Mam do ogłoszenia postępowanie do wykonanie dokumentacji projektowej na 3 osiedla (każde w innym mieście). Zamawiający posiada koncepcje architektoniczną z koncepcją zagospodarowania terenu na każdej z lokalizacji. Czy mam obowiązek agregować zamówienia? Każde z nich osobno to koszt poniżej progów unijnych, ale sumując mam już postępowanie unijne.
Czy jeżeli mam postępowanie unijne, to mam obowiązek zastosować konkurs? Nie bardzo mamy czas i chęci bawić się w konkurs. A na platformach zakupowych, jak oglądam postępowania dotyczące projektowania to są tam normalne przetargi nieograniczone a nie konkursy. Z kolei przepis art. 325/2 PZP nie mówi o dowolności stosowania konkursu...
Mam do ogłoszenia postępowanie do wykonanie dokumentacji projektowej na 3 osiedla (każde w innym mieście). Zamawiający posiada koncepcje architektoniczną z koncepcją zagospodarowania terenu na każdej z lokalizacji. Czy mam obowiązek agregować zamówienia? Każde z nich osobno to koszt poniżej progów unijnych, ale sumując mam już postępowanie unijne. Czy jeżeli mam postępowanie unijne, to mam obowiązek zastosować konkurs? Nie bardzo mamy czas i chęci bawić się w konkurs. A na platformach zakupowych, jak oglądam postępowania dotyczące projektowania to są tam normalne przetargi nieograniczone a nie konkursy. Z kolei przepis art. 325/2 PZP nie mówi o dowolności stosowania konkursu...
0
2022-01-31 14:05 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

Nie musi to być unijne. Są to trzy niezależne struktury obiektowe, które mogą egzystować niezależnie i potrzebują osobnych dokumentacji i pozwoleń. Wtedy pozostaje art.325 ust. 3 pkt 2). Ja praktykuję jednak kierunek prawa budowlanego i obiektów niezależnych, nawet biorąc pod uwagę, że już sama lokalizacji jest rózna a zatem i potrzeby terenowe.
Nie musi to być unijne. Są to trzy niezależne struktury obiektowe, które mogą egzystować niezależnie i potrzebują osobnych dokumentacji i pozwoleń. Wtedy pozostaje art.325 ust. 3 pkt 2). Ja praktykuję jednak kierunek prawa budowlanego i obiektów niezależnych, nawet biorąc pod uwagę, że już sama lokalizacji jest rózna a zatem i potrzeby terenowe.
0
2022-02-02 11:16 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy