Forum

Powrót Jak oszacować wartość zamówienia - tożsamość przedmiotowa i podmiotowa

A.

Agata .....

8

W przetargu UE udzielanym w częściach nie wyszedł jeden pakiet z pierwszej części i dwa pakiety z drugiej części. Teraz wartość tych części wskazuje na przetarg poniżej progów UE, który planowaliśmy ogłosić jako jeden z podziałem na trzy części (pakiety). Ale pojawił się problem, właśnie poinformowano mnie o pilnej potrzebie ogłoszenia przetargu na zakupu sprzętu podobnego do tego z tych trzech pakietów. Co mam z tym zrobić - powinnam oszacować je wszystkie razem? Nie wiem co mam z tym zrobić, bo te powtarzane pakiety są z dofinansowania, więc ogłaszam je z logami UE. Może ten przetarg oszacować łącznie i udzielić w dwóch częściach 1. cześć na trzy pakiety z dofinansowania i logami UE i 2. część na ten pilny zakup z naszych własnych pieniędzy?
Bardzo proszę o pomoc, jeśli ktoś miał podobną sytuację lub ma pomysł na ten przypadek.
Dodam, że nie mamy planu postępowań na ten rok.
W przetargu UE udzielanym w częściach nie wyszedł jeden pakiet z pierwszej części i dwa pakiety z drugiej części. Teraz wartość tych części wskazuje na przetarg poniżej progów UE, który planowaliśmy ogłosić jako jeden z podziałem na trzy części (pakiety). Ale pojawił się problem, właśnie poinformowano mnie o pilnej potrzebie ogłoszenia przetargu na zakupu sprzętu podobnego do tego z tych trzech pakietów. Co mam z tym zrobić - powinnam oszacować je wszystkie razem? Nie wiem co mam z tym zrobić, bo te powtarzane pakiety są z dofinansowania, więc ogłaszam je z logami UE. Może ten przetarg oszacować łącznie i udzielić w dwóch częściach 1. cześć na trzy pakiety z dofinansowania i logami UE i 2. część na ten pilny zakup z naszych własnych pieniędzy? Bardzo proszę o pomoc, jeśli ktoś miał podobną sytuację lub ma pomysł na ten przypadek. Dodam, że nie mamy planu postępowań na ten rok.
0
2022-02-08 09:30 0

A.

Anna .....

Fachowiec 315

Szacowałabym łącznie te zamówienia, które zostały do zrealizowania razem z tym zamówieniem, które się pojawiło
Szacowałabym łącznie te zamówienia, które zostały do zrealizowania razem z tym zamówieniem, które się pojawiło
0
2022-02-08 09:40 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy