Forum

Powrót Polski Ład

M.

Monika .....

0

Witam
mam postępowanie na 2 części( roboty budowlane) finansowane z Polskiego Ładu. czy jeśli unieważnię jedną część to mogę ją ogłosić drugi raz w związku z opinią BGK zamieszczoną poniżej?
Czy dla jednej inwestycji można przeprowadzić kilka przetargów?
Promesa udzielona zostanie do jednego postępowania zakupowego, które swoim zakresem powinno objąć całą Inwestycję zgłoszoną we wniosku o dofinansowanie. W ramach postępowania zakupowego stosowane powinny być przepisy Prawa zamówień publicznych.
Witam mam postępowanie na 2 części( roboty budowlane) finansowane z Polskiego Ładu. czy jeśli unieważnię jedną część to mogę ją ogłosić drugi raz w związku z opinią BGK zamieszczoną poniżej? Czy dla jednej inwestycji można przeprowadzić kilka przetargów? Promesa udzielona zostanie do jednego postępowania zakupowego, które swoim zakresem powinno objąć całą Inwestycję zgłoszoną we wniosku o dofinansowanie. W ramach postępowania zakupowego stosowane powinny być przepisy Prawa zamówień publicznych.
0
2022-02-10 07:06 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Racjonalnie patrząc to jeżeli przeprowadziła pani 1 postępowanie z podziałem na 2 części, a jedną musiała pani unieważnić zgodnie z ustawą PZP, to musi pani przeprowadzić kolejne postępowanie ( o ile nie minął termin na wszczęcie postępowania zapisany w promesie). Natomiast jak oni podejdą do tego to nikt nie wie.
Racjonalnie patrząc to jeżeli przeprowadziła pani 1 postępowanie z podziałem na 2 części, a jedną musiała pani unieważnić zgodnie z ustawą PZP, to musi pani przeprowadzić kolejne postępowanie ( o ile nie minął termin na wszczęcie postępowania zapisany w promesie). Natomiast jak oni podejdą do tego to nikt nie wie.
0
2022-02-10 07:40 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy