Forum

Powrót sprawozdanie- opłaty cene, refundacja okularów

K.

Kamila .....

0

Dzień dobry,
czy do sprawozdania z udzielonych zamówień podajecie Państwo opłaty celne? czy jest to zamówienie publiczne?
Mam jeszcze zagwozdkę z okularami. Pracownicy nabywają okulary i biorą fakturę na pracodawcę. Rozliczenie jest pomiędzy pracownikiem a pracodawcą. Czy jest to zamówienie publiczne? Uwzględniać to w sprawozdaniu?
Co Państwo robicie z opcją? np. w przetargu umowa zawarta na rok z prawem opcji na kolejny rok, umowa zawarta na rok z prawem opcji na wykorzystanie po zakończeniu umowy kolejnych xxx godzin. Czy uwzględniają Państwo opcję rubrykach dotyczących postępowań przetargowych?

będę wdzięczna za pomoc.pozdrawiam
Dzień dobry, czy do sprawozdania z udzielonych zamówień podajecie Państwo opłaty celne? czy jest to zamówienie publiczne? Mam jeszcze zagwozdkę z okularami. Pracownicy nabywają okulary i biorą fakturę na pracodawcę. Rozliczenie jest pomiędzy pracownikiem a pracodawcą. Czy jest to zamówienie publiczne? Uwzględniać to w sprawozdaniu? Co Państwo robicie z opcją? np. w przetargu umowa zawarta na rok z prawem opcji na kolejny rok, umowa zawarta na rok z prawem opcji na wykorzystanie po zakończeniu umowy kolejnych xxx godzin. Czy uwzględniają Państwo opcję rubrykach dotyczących postępowań przetargowych? będę wdzięczna za pomoc.pozdrawiam
0
2022-02-15 11:16 0

A.

Anna .....

Fachowiec 315

W mojej ocenie opłata celna to opłata administracyjna, której nie trzeba ujmować. Jeżeli faktura na pracodawcę za okulary to bym uwzględniała
W mojej ocenie opłata celna to opłata administracyjna, której nie trzeba ujmować. Jeżeli faktura na pracodawcę za okulary to bym uwzględniała
0
2022-02-15 11:21 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy