Forum

Powrót Kryteria oceny ofert - usługi społeczne

K.

Kinga .....

1

Przygotowujemy się do postępowania na usługi psychologiczne, merytoryczni proponują następujące kryteria oceny ofert:
Cena - 50 pkt (%) c = cena najniższej / cena badanej *100 * 50%
Doświadczenie - 15 pkt (%),
doświadczenie w miesiącach: 24 miesiące - 5 pkt,
25-36 miesięcy - 10 pkt,
powyżej 36 miesięcy - 15 pkt.
Termin rozpoczęcia realizacji zamówienia - 35 pkt (%):
3 dni od podpisania umowy - 35 pkt,
7 dni od dnia podpisania umowy - 20 pkt,
powyżej 7 dni do 14 dni od dnia podpisania umowy - 10 pkt.
Proszę o opinie czy takie kryteria będą ok, czy prosić ich o zmianę.
Przygotowujemy się do postępowania na usługi psychologiczne, merytoryczni proponują następujące kryteria oceny ofert: Cena - 50 pkt (%) c = cena najniższej / cena badanej *100 * 50% Doświadczenie - 15 pkt (%), doświadczenie w miesiącach: 24 miesiące - 5 pkt, 25-36 miesięcy - 10 pkt, powyżej 36 miesięcy - 15 pkt. Termin rozpoczęcia realizacji zamówienia - 35 pkt (%): 3 dni od podpisania umowy - 35 pkt, 7 dni od dnia podpisania umowy - 20 pkt, powyżej 7 dni do 14 dni od dnia podpisania umowy - 10 pkt. Proszę o opinie czy takie kryteria będą ok, czy prosić ich o zmianę.
0
2022-02-16 13:43 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Doświadczenie - wygląda mi na kryterium odnoszące się do wykonawcy (chyba obecnie niedozwolone).
Termin rozpoczęcia - zbyt duża waga (jeśli chcecie rozpocząć 3 dni od podpisania umowy to postawcie taki warunek w swz).
Ale to pisałem ja - systemowy zwolennik "100% cena"
Wiem, w tych usługach to będzie ciężko opisac na "100% cena".
Może zamiast doświadczenia wykonawcy dajcie doświadczenie osób - będzie mniej kontrowersyjne.
Doświadczenie - wygląda mi na kryterium odnoszące się do wykonawcy (chyba obecnie niedozwolone). Termin rozpoczęcia - zbyt duża waga (jeśli chcecie rozpocząć 3 dni od podpisania umowy to postawcie taki warunek w swz). Ale to pisałem ja - systemowy zwolennik "100% cena" Wiem, w tych usługach to będzie ciężko opisac na "100% cena". Może zamiast doświadczenia wykonawcy dajcie doświadczenie osób - będzie mniej kontrowersyjne.
0
2022-02-16 15:12 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy