Forum

Powrót Wolna ręka - art. 305 pkt 2

N.

Natalia .....

3

Witam,
proszę o Państwa opinię czy mogę udzielić zamówienia z wolnej ręki jeżeli w uprzednio prowadzonym postępowaniu w trybie podstawowym nie złożono żadnej oferty.
W postępowaniu podzielono zamówienie na 3 części i dopuszczono możliwość składania ofert częściowych.
Czy wobec tego mogę udzielić de facto 3 zamówień z wolnej ręki. Na każdą część 1 umowa tj. 3 cz. = 3 umowy z w.r?
Czy musi być to jedna wolna ręka i jedna umowa=Wykonawca?
Witam, proszę o Państwa opinię czy mogę udzielić zamówienia z wolnej ręki jeżeli w uprzednio prowadzonym postępowaniu w trybie podstawowym nie złożono żadnej oferty. W postępowaniu podzielono zamówienie na 3 części i dopuszczono możliwość składania ofert częściowych. Czy wobec tego mogę udzielić de facto 3 zamówień z wolnej ręki. Na każdą część 1 umowa tj. 3 cz. = 3 umowy z w.r? Czy musi być to jedna wolna ręka i jedna umowa=Wykonawca?
0
2022-02-17 10:21 0

M.

Mariusz .....

Fachowiec 1693

Nic nie stoi na przeszkodzie żeby udzielić trzech zamówień z wolnej ręki. Może okaże się, że jeden wykonawca byłby chętny na te trzy części.
Nic nie stoi na przeszkodzie żeby udzielić trzech zamówień z wolnej ręki. Może okaże się, że jeden wykonawca byłby chętny na te trzy części.
0
2022-02-17 10:49 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy