Forum

Powrót SPRAWOZDANIE - ANEKS

K.

Katarzyna .....

2

Witam,
Mam pytanie odnoście sprawozdania.
Wiem, że do sprawozdania nie wpisujemy aneksów.
Ale co z aneksem, który przedłuża na kolejny okres (kolejny rok) umowę na dostawę internetu? Czy należy to ująć? Osobiście myślę, że tak, po kiedy była podawana do sprawozdania umowa główna, to kwota z aneksu nie była ujmowana.
Czy ktoś się wypowie?
Witam, Mam pytanie odnoście sprawozdania. Wiem, że do sprawozdania nie wpisujemy aneksów. Ale co z aneksem, który przedłuża na kolejny okres (kolejny rok) umowę na dostawę internetu? Czy należy to ująć? Osobiście myślę, że tak, po kiedy była podawana do sprawozdania umowa główna, to kwota z aneksu nie była ujmowana. Czy ktoś się wypowie?
0
2022-02-17 11:17 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

myślę że ten aneks należy potraktować jako nową umowę. (to że operatorzy nazywają to aneksem - żeby w systemach niewiele zmieniać- dla mnie jest nową umową na nowy okres, czasem też może z innymi stawkami). konkluzja - ja bym ujął w sprawozdaniu :)
myślę że ten aneks należy potraktować jako nową umowę. (to że operatorzy nazywają to aneksem - żeby w systemach niewiele zmieniać- dla mnie jest nową umową na nowy okres, czasem też może z innymi stawkami). konkluzja - ja bym ujął w sprawozdaniu :)
0
2022-02-17 11:21 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy