Forum

Powrót Przedmiotowe środki dowodowe - kiedy udostępnić

K.

Krystian .....

7

Dzień dobry,
Zamawiający w postępowaniu prowadzonym w trybie podstawowym wymagał przedmiotowych środków dowodowych. Miały być złożone wraz z ofertą. Dopuszczono ich uzupełnienie. Wiadomo oferta jest jawna, i na wniosek jednego wykonawcy udostępniliśmy pozostałe oferty.
W większości ofert brakowało przedmiotowych środków dowodowych. Wezwaliśmy do ich złożenia.
Jeden wykonawca zwrócił się żeby mu na bieżąco wysyłać złożone na wezwanie przedmiotowe środki dowodowe innych Wykonawców.
Czy należy te środki udostępnić teraz czy jednak po wyborze oferty?

Pozdrawiam
Dzień dobry, Zamawiający w postępowaniu prowadzonym w trybie podstawowym wymagał przedmiotowych środków dowodowych. Miały być złożone wraz z ofertą. Dopuszczono ich uzupełnienie. Wiadomo oferta jest jawna, i na wniosek jednego wykonawcy udostępniliśmy pozostałe oferty. W większości ofert brakowało przedmiotowych środków dowodowych. Wezwaliśmy do ich złożenia. Jeden wykonawca zwrócił się żeby mu na bieżąco wysyłać złożone na wezwanie przedmiotowe środki dowodowe innych Wykonawców. Czy należy te środki udostępnić teraz czy jednak po wyborze oferty? Pozdrawiam
0
2022-02-22 13:59 0

A.

Anna .....

Fachowiec 428

myślę, że po wyborze oferty. Mimo, że przedmiotowe środki powinny być z ofertą to nie są. Zostały złożone w toku postępowania. Więc udostępnienie ofert to udostępnienie ofert - w takiej postaci w jakiej są czyli z brakami. Ja udostępniłabym uzupełnione po otwarciu dokumenty tak jak inne załączniki do protokołu czyli po wyborze oferty.
myślę, że po wyborze oferty. Mimo, że przedmiotowe środki powinny być z ofertą to nie są. Zostały złożone w toku postępowania. Więc udostępnienie ofert to udostępnienie ofert - w takiej postaci w jakiej są czyli z brakami. Ja udostępniłabym uzupełnione po otwarciu dokumenty tak jak inne załączniki do protokołu czyli po wyborze oferty.
0
2022-02-22 15:16 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy