Forum

Powrót co z tym leasingiem??

J.

Justyna .....

Fachowiec 472

Powtórzę wątek, bo nie dostałam odpowiedzi :-(
Czy samo finansowanie w ramach leasingu, bez dostawy pojazdów, bo pojazdy znajdują się już u Zamawiającego , kwalifikujecie zgodnie z definicją dostaw jako dostawę, czy już jako usługę? Zamawiający chce sfinansować koszty zakupu leasingiem, ale sprzęt już stoi (jeździ) u zamawiającego, wiec de facto dostawy nie będzie ...
I jeszcze mam wątpliwość co do projektu umowy? czy mogę go zażądać na etapie składania ofert? I co jeśli nie będziemy się zgadzać na jakieś zapisy? mogę taką ofertę odrzucić? na jakiej podstawie? Jeśli nie będzie zawierała naszych obligatoryjnych warunków to ok - odrzucam art. 226.1.5, ale co z zapisami, które wprowadzi Wykonawca, a na które nie będzie naszej zgody? Przeglądam te przetargi na leasing i każdy jest inaczej prowadzony, hm sama już nie wiem.. Ktoś z Was robi takie postępowania?
Powtórzę wątek, bo nie dostałam odpowiedzi :-( Czy samo finansowanie w ramach leasingu, bez dostawy pojazdów, bo pojazdy znajdują się już u Zamawiającego , kwalifikujecie zgodnie z definicją dostaw jako dostawę, czy już jako usługę? Zamawiający chce sfinansować koszty zakupu leasingiem, ale sprzęt już stoi (jeździ) u zamawiającego, wiec de facto dostawy nie będzie ... I jeszcze mam wątpliwość co do projektu umowy? czy mogę go zażądać na etapie składania ofert? I co jeśli nie będziemy się zgadzać na jakieś zapisy? mogę taką ofertę odrzucić? na jakiej podstawie? Jeśli nie będzie zawierała naszych obligatoryjnych warunków to ok - odrzucam art. 226.1.5, ale co z zapisami, które wprowadzi Wykonawca, a na które nie będzie naszej zgody? Przeglądam te przetargi na leasing i każdy jest inaczej prowadzony, hm sama już nie wiem.. Ktoś z Was robi takie postępowania?
0
2022-02-23 07:37 0

M.

Monika .....

15

Ja też mam problem bo nie wiem jak ogarnąć dostawę fotowoltaiki, która ma być póżniej leasingowana. Jak ma to opisać w SWZ i umowie? Chcemy najpierw przeprowadzić postępowanie na dostawe i montaż. Po rozstrzygnięciu dopiero zająć się leasingiem.
Ja też mam problem bo nie wiem jak ogarnąć dostawę fotowoltaiki, która ma być póżniej leasingowana. Jak ma to opisać w SWZ i umowie? Chcemy najpierw przeprowadzić postępowanie na dostawe i montaż. Po rozstrzygnięciu dopiero zająć się leasingiem.
0
2022-02-23 15:19 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy