Forum

Powrót WIZJA LOKALNA - BRAK LISTY OBECNOŚCI -DOKUMENTU POTWIERDZAJĄCEGO

M.

Magda .....

7

Witam,
Proszę o pomoc, przetarg unijny - była wizja lokalna - osoba uprawniona nie sporządziła listy obecności. Co w takiej sytuacji mogę zaradzić? Wg OPZ wizja obligatoryjna. Mam dwie myśli (ale nie wiem, czy mogę tak zrobić) zmienić termin składania ofert - zmieniając zapisy opz na wizja lokalna fakultatywna? Lub poprosić naszą wyznaczoną osobę, która udostępniała budynki na wizję, by przedstawila nazwy firm - które odbyły wizję - i sporządzic protokół? wg prawa, czytam: "zamawiający odrzuca ofertę jeżeli została złożona bez odbycia wizji lokalnej lub bez sprawdzenia dokumentów".
Szukamy rozwiązania.
Będę wdzięczna za podpowiedzi.
Witam, Proszę o pomoc, przetarg unijny - była wizja lokalna - osoba uprawniona nie sporządziła listy obecności. Co w takiej sytuacji mogę zaradzić? Wg OPZ wizja obligatoryjna. Mam dwie myśli (ale nie wiem, czy mogę tak zrobić) zmienić termin składania ofert - zmieniając zapisy opz na wizja lokalna fakultatywna? Lub poprosić naszą wyznaczoną osobę, która udostępniała budynki na wizję, by przedstawila nazwy firm - które odbyły wizję - i sporządzic protokół? wg prawa, czytam: "zamawiający odrzuca ofertę jeżeli została złożona bez odbycia wizji lokalnej lub bez sprawdzenia dokumentów". Szukamy rozwiązania. Będę wdzięczna za podpowiedzi.
0
2022-02-23 13:24 0

M.

Magdalena .....

Fachowiec 109

U mnie na taką okoliczność (zawieruszył się protokół potwierdzający odbycie przez wykonawcę wizji lokalnej) sporządzona została notatka służbowa potwierdzająca, że w dniu ... z udziałem przedstawicieli formy X odbyła się wizja lokalna... notatka została dołączona do postępowania.
U mnie na taką okoliczność (zawieruszył się protokół potwierdzający odbycie przez wykonawcę wizji lokalnej) sporządzona została notatka służbowa potwierdzająca, że w dniu ... z udziałem przedstawicieli formy X odbyła się wizja lokalna... notatka została dołączona do postępowania.
0
2022-02-23 13:31 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy