Forum

Powrót nowe przesłanki wykluczenia art. 108

K.

Katarzyna .....

0

Witam,
mam postępowanie ogłoszone po 1.01, obowiązują wiec nowe przesłanki wykluczenia.
Dostałam właśnie od Wykonawcy zaświadczenia z KRK wystawione 22.12. 2021
Oświadczenia z tego co się orientuje są ważne przez 3 miesiące? Czy mogę je przyjąć jako aktualne na dzień składania, czy jednak w związku z wprowadzeniem nowych przesłanek wykluczenia powinnam zażądać nowych, wystawionych po 1.01.2022?
Miał juz ktoś może taki przypadek?
Dziękuję z góry za opinie.
Witam, mam postępowanie ogłoszone po 1.01, obowiązują wiec nowe przesłanki wykluczenia. Dostałam właśnie od Wykonawcy zaświadczenia z KRK wystawione 22.12. 2021 Oświadczenia z tego co się orientuje są ważne przez 3 miesiące? Czy mogę je przyjąć jako aktualne na dzień składania, czy jednak w związku z wprowadzeniem nowych przesłanek wykluczenia powinnam zażądać nowych, wystawionych po 1.01.2022? Miał juz ktoś może taki przypadek? Dziękuję z góry za opinie.
0
2022-02-23 14:12 0

S.

Sylwia .....

0

Wykonawcy często nie wskazują podstawy prawnej na formularzu KRK. Najczęściej jest napisane "do przetargu". Nasz radca powiedział mi kiedyś, że jeśli jest pieczątka czy w treści "nie figuruje" to znaczy, że w całym rejestrze wykonawca się nie znajduję - uznajemy niekaralność . Dokument ważny więc nie bardzo widzę podstawę do nieuznania
Wykonawcy często nie wskazują podstawy prawnej na formularzu KRK. Najczęściej jest napisane "do przetargu". Nasz radca powiedział mi kiedyś, że jeśli jest pieczątka czy w treści "nie figuruje" to znaczy, że w całym rejestrze wykonawca się nie znajduję - uznajemy niekaralność . Dokument ważny więc nie bardzo widzę podstawę do nieuznania
0
2022-02-23 14:23 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy