Forum

Powrót wartość zamówień przy kontroli uprzedniej

E.

Edyta .....

0

Jak uważacie
Czy do wartości zamówień od której uzależnione jest przekazanie dokumentacji do kontroli uprzedniej (dostawy 10 mln euro) należy wliczać również wartość projektów wpisanych na listę rezerwową??? Czytając komentarz do ustawy mam wrażenie , że tak należałoby postąpić.
Mamy 4 projekty z tego samego programu (przedmiot zamówienia ten sam we wszystkich projektach) z dwóch otrzymaliśmy dofinansowanie , dwa wpisane na listę rezerwową, wartość tych dwóch dla których otrzymaliśmy dofinansowanie nie przekracza 10 mln euro - jesteśmy na etapie wyłonienie wykonawcy ,ale suma wszystkich czterech już przekracza 10 mln , czy zatem mam przekazac dokumentację do kontroli??
Jak uważacie Czy do wartości zamówień od której uzależnione jest przekazanie dokumentacji do kontroli uprzedniej (dostawy 10 mln euro) należy wliczać również wartość projektów wpisanych na listę rezerwową??? Czytając komentarz do ustawy mam wrażenie , że tak należałoby postąpić. Mamy 4 projekty z tego samego programu (przedmiot zamówienia ten sam we wszystkich projektach) z dwóch otrzymaliśmy dofinansowanie , dwa wpisane na listę rezerwową, wartość tych dwóch dla których otrzymaliśmy dofinansowanie nie przekracza 10 mln euro - jesteśmy na etapie wyłonienie wykonawcy ,ale suma wszystkich czterech już przekracza 10 mln , czy zatem mam przekazac dokumentację do kontroli??
0
2022-03-03 09:30 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy