Forum

Powrót Wyjaśnienie treści SWZ, a zmiana terminu składania ofert w TP

E.

Emilia .....

1

Na jaki art. z Pzp należy się powołać przy przedłużeniu terminu składania ofert przy okazji odpowiadania na pytanie do SWZ na dwa dnia przed terminem składania ofert (Tryb podstawowy)? Zamawiający nie zmienia treści SWZ w związku z udzieloną odpowiedzią, ale dopuszcza możliwość wizji lokalnej, choć jej nie ona wymagana. Stąd potrzeba wydłużenia terminu składania ofert.
Na jaki art. z Pzp należy się powołać przy przedłużeniu terminu składania ofert przy okazji odpowiadania na pytanie do SWZ na dwa dnia przed terminem składania ofert (Tryb podstawowy)? Zamawiający nie zmienia treści SWZ w związku z udzieloną odpowiedzią, ale dopuszcza możliwość wizji lokalnej, choć jej nie ona wymagana. Stąd potrzeba wydłużenia terminu składania ofert.
0
2022-03-07 11:27 0

M.

Magdalena .....

Fachowiec 109

Nie ma potrzeby przywoływania przepisu, ja mam:
Zamawiający informuje, że pytania oraz odpowiedzi na nie stają się integralną częścią specyfikacji warunków zamówienia i będą wiążące przy składaniu ofert.

W związku z udzielonymi wyjaśnieniami zamawiający informuje jednocześnie o przedłużeniu terminu składania ofert. Nowy termin to: termin składania ofert do godz. godz. składania ofert. Otwarcie ofert nastąpi tego samego dnia o godz.godz. otwarcia ofert. Pozostałe ustalenia dotyczące miejsca składania i otwarcia ofert pozostają bez zmian.
Przedłużenie terminu składania ofert nie wpływa na bieg terminu składania wniosków o wyjaśnienie treści SWZ.
Nie ma potrzeby przywoływania przepisu, ja mam: Zamawiający informuje, że pytania oraz odpowiedzi na nie stają się integralną częścią specyfikacji warunków zamówienia i będą wiążące przy składaniu ofert. W związku z udzielonymi wyjaśnieniami zamawiający informuje jednocześnie o przedłużeniu terminu składania ofert. Nowy termin to: termin składania ofert do godz. godz. składania ofert. Otwarcie ofert nastąpi tego samego dnia o godz.godz. otwarcia ofert. Pozostałe ustalenia dotyczące miejsca składania i otwarcia ofert pozostają bez zmian. Przedłużenie terminu składania ofert nie wpływa na bieg terminu składania wniosków o wyjaśnienie treści SWZ.
0
2022-03-07 11:30 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy