Forum

Powrót Dysponowanie pośrednie a podwykonawstwo

I.

Ilona .....

0

Czy jeżeli firma udostępnia swojego kierownika robót Wykonawcy to czy zawsze firma udostępniająca musi być wykazana jako podwykonawca.
Wykonawca w zobowiązaniu wykazał mi :sposób udostępnienia : umowa o współpracę, czy taka forma jest prawidłowa?
Czy jeżeli firma udostępnia swojego kierownika robót Wykonawcy to czy zawsze firma udostępniająca musi być wykazana jako podwykonawca. Wykonawca w zobowiązaniu wykazał mi :sposób udostępnienia : umowa o współpracę, czy taka forma jest prawidłowa?
0
2022-03-08 12:18 0

A.

Anna .....

Fachowiec 315

Myślę, że w tym przypadku podmiot, na zasobach którego polega Wykonawca powinien być podwykonawcą, ponieważ w odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia Wykonawcy podmioty te powinny wykonać roboty budowlane lub usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane.
Myślę, że w tym przypadku podmiot, na zasobach którego polega Wykonawca powinien być podwykonawcą, ponieważ w odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia Wykonawcy podmioty te powinny wykonać roboty budowlane lub usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane.
0
2022-03-08 12:48 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy