Forum

Powrót Błąd w obliczeniu ceny a omyłka rachunkowa

N.

Natalia .....

3

Co zrobić z ofertą - uznać, że to błąd w obliczeniu ceny czy omyłka rachunkowa?
Wykonawca składa ofertę na usługi wypełniając tabelę wyceny:
4 401,60 zł za osobę x 30 osób = 44 016,00 zł

Co zrobić jeśli w SWZ byl zapis dot. sposobu wyliczenia łącznej ceny
"Łączna cena oferty zostanie wyliczona w następujący sposób:
(cena za 1 os. x ilość osób objętych kursem) + podatek VAT"

Jak potraktuje jako omyłkę rachunkową to raczej liczyć w --> stronę muszę tj. 4401,6 x 30 = 132... tys. Nie odwrotnie skoro sposób wyliczenia ceny był określony
Wiem, że ta cena wtedy byłaby "z kosmosu" ale to nie ja mogę decydować za Wykonawcę ile chciał za usługę:/
Czy uznać jako błąd w obliczeniu ceny i odrzucić ?
Co zrobić z ofertą - uznać, że to błąd w obliczeniu ceny czy omyłka rachunkowa? Wykonawca składa ofertę na usługi wypełniając tabelę wyceny: 4 401,60 zł za osobę x 30 osób = 44 016,00 zł Co zrobić jeśli w SWZ byl zapis dot. sposobu wyliczenia łącznej ceny "Łączna cena oferty zostanie wyliczona w następujący sposób: (cena za 1 os. x ilość osób objętych kursem) + podatek VAT" Jak potraktuje jako omyłkę rachunkową to raczej liczyć w --> stronę muszę tj. 4401,6 x 30 = 132... tys. Nie odwrotnie skoro sposób wyliczenia ceny był określony Wiem, że ta cena wtedy byłaby "z kosmosu" ale to nie ja mogę decydować za Wykonawcę ile chciał za usługę:/ Czy uznać jako błąd w obliczeniu ceny i odrzucić ?
0
2022-03-11 14:37 0

M.

Mariusz .....

Fachowiec 1693

Dla mnie wygląda to jako omyłka rachunkowa ii taka powinna zostać poprawiona.
Dla mnie wygląda to jako omyłka rachunkowa ii taka powinna zostać poprawiona.
0
2022-03-11 14:58 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy