Forum

Powrót Doświadczenie Kierownika Budowy

D.

Dorota .....

1

Witam.

Mam pytanie dotyczące doświadczenia KB. Czy do doświadczenia są wliczane również roboty nieukończone (w toku) lub nieprawidłowo ukończone?
W SWZ Zamawiający nie doprecyzował, czy roboty muszą być prawidłowo ukończone czy w ogóle ukończone, czyli można wliczyć wszystkie?
Czy jest jakiś przepis, który o tym mówi?
Witam. Mam pytanie dotyczące doświadczenia KB. Czy do doświadczenia są wliczane również roboty nieukończone (w toku) lub nieprawidłowo ukończone? W SWZ Zamawiający nie doprecyzował, czy roboty muszą być prawidłowo ukończone czy w ogóle ukończone, czyli można wliczyć wszystkie? Czy jest jakiś przepis, który o tym mówi?
0
2022-03-16 12:15 0

A.

Anna .....

Fachowiec 428

myślę, że doświadczenie nabywa się poprzez wykonanie - czas dokonany. Więc logicznie rzecz biorąc jeżeli ktoś dziś podpisał umowę na wykonanie X w okresie kolejnych 6 miesięcy to czy już ma doświadczenie w wykonaniu X w okresie 6 miesięcy? Raczej nie. Myślę, że dopóki nie skończy robót to nie ma doświadczenia w ich wykonaniu. Jest to jednak luźna analiza na logikę.
myślę, że doświadczenie nabywa się poprzez wykonanie - czas dokonany. Więc logicznie rzecz biorąc jeżeli ktoś dziś podpisał umowę na wykonanie X w okresie kolejnych 6 miesięcy to czy już ma doświadczenie w wykonaniu X w okresie 6 miesięcy? Raczej nie. Myślę, że dopóki nie skończy robót to nie ma doświadczenia w ich wykonaniu. Jest to jednak luźna analiza na logikę.
0
2022-03-16 12:18 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy