Forum

Powrót JEDZ a fakultatywne przesłanki wykluczenia

M.

Malwina .....

5

Dzień dobry :)

proszę o pomoc z tematem JEDZ - w różnych postępowaniach wymagam różnych fakultatywnych przesłanek wykluczenia z art. 109, a czasem w ogóle ich nie wymagam. Mam zatem wątpliwość co do przygotowania wzoru JEDZ. Zawsze robię to w ESPD i zawsze (do tej pory) wypełniałam wszystkie punkty, zarówno te, które dotyczą art. 108 i 109. Natomiast teraz, ktoś zasiał we mnie ziarnko wątpliwości - czy w zależności od tego, jakie przesłanki z art. 109 stosuję, każdorazowo muszę je wykreślać lub zaznaczać w JEDZ?
Treść tych przesłanek nieco różni się od tego co jest w Dyrektywie i ciężko jest zmodyfikować JEDZ dokładnie pod przesłanki (tzn. zaznaczyć "właściwe i niewłaściwe").

jaka jest Wasza praktyka? Wrzucacie cały kompletny JEDZ, czy go dostosowujecie?
Może posiadacie jakieś orzecznictwo, które o tym mówi?

Pozdrawiam! :)
Dzień dobry :) proszę o pomoc z tematem JEDZ - w różnych postępowaniach wymagam różnych fakultatywnych przesłanek wykluczenia z art. 109, a czasem w ogóle ich nie wymagam. Mam zatem wątpliwość co do przygotowania wzoru JEDZ. Zawsze robię to w ESPD i zawsze (do tej pory) wypełniałam wszystkie punkty, zarówno te, które dotyczą art. 108 i 109. Natomiast teraz, ktoś zasiał we mnie ziarnko wątpliwości - czy w zależności od tego, jakie przesłanki z art. 109 stosuję, każdorazowo muszę je wykreślać lub zaznaczać w JEDZ? Treść tych przesłanek nieco różni się od tego co jest w Dyrektywie i ciężko jest zmodyfikować JEDZ dokładnie pod przesłanki (tzn. zaznaczyć "właściwe i niewłaściwe"). jaka jest Wasza praktyka? Wrzucacie cały kompletny JEDZ, czy go dostosowujecie? Może posiadacie jakieś orzecznictwo, które o tym mówi? Pozdrawiam! :)
0
2022-03-30 08:59 0

M.

Malwina .....

5

Podbijam temat :)
Podbijam temat :)
0
2022-03-30 14:33 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy