Forum

Powrót karty katalogowe w języku angielskim

K.

Katarzyna .....

10

Mam pytanie związane z kartami katalogowymi złożonymi w j. angielskim. postępowanie prowadzone w j. polskim ale karty katalogowe zlożono w j. angielskim informatyk twierdzi ze wszystko jest ok i sprzęt spełnia wymagania zamawiajacego. W SWZ nie mam zapisu, ze trzeba karty katalogowe zlożyć z tlumaczeniem jezeli są w jezyku obcym.
Myślicie, że mogę przyjąć takie karty katalogowe ?
Mam pytanie związane z kartami katalogowymi złożonymi w j. angielskim. postępowanie prowadzone w j. polskim ale karty katalogowe zlożono w j. angielskim informatyk twierdzi ze wszystko jest ok i sprzęt spełnia wymagania zamawiajacego. W SWZ nie mam zapisu, ze trzeba karty katalogowe zlożyć z tlumaczeniem jezeli są w jezyku obcym. Myślicie, że mogę przyjąć takie karty katalogowe ?
0
2022-04-01 16:03 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Z jednej strony:
Postępowanie w języku polskim.
Z drugiej strony - brak zapisów w swz i ogłoszeniu.
Z trzeciej strony: są postanowienia art. 20 a w nich:
W uzasadnionych przypadkach zamawiający może dopuścić w DOKUMENTACH ZAMÓWIENIA lub w ogłoszeniu o zamówieniu możliwość złożenia(...) innych dokumentów w jednym z języków powszechnie używanych w handlu międzynarodowym lub języku kraju, w którym zamówienie jest udzielane.
Więc chyba nie masz wyboru- żądaj tłumaczenia (przy okazji - nie wierzę, że producent nie ma kart w języku polskim. A jak nie ma - to niech nie sprzedaje tutaj swoich produktów. Wydaje mi się, że handlowiec odpuścił i załączył pierwsza kartę którą znalazł).
Na drugi raz wpisz, z jakich języków nie wymagasz tłumaczenia kart katalogowych (tym razem dostałaś w angielskim, a co będzie jak przyjdą karty w mandaryńskim?).
Z jednej strony: Postępowanie w języku polskim. Z drugiej strony - brak zapisów w swz i ogłoszeniu. Z trzeciej strony: są postanowienia art. 20 a w nich: W uzasadnionych przypadkach zamawiający może dopuścić w DOKUMENTACH ZAMÓWIENIA lub w ogłoszeniu o zamówieniu możliwość złożenia(...) innych dokumentów w jednym z języków powszechnie używanych w handlu międzynarodowym lub języku kraju, w którym zamówienie jest udzielane. Więc chyba nie masz wyboru- żądaj tłumaczenia (przy okazji - nie wierzę, że producent nie ma kart w języku polskim. A jak nie ma - to niech nie sprzedaje tutaj swoich produktów. Wydaje mi się, że handlowiec odpuścił i załączył pierwsza kartę którą znalazł). Na drugi raz wpisz, z jakich języków nie wymagasz tłumaczenia kart katalogowych (tym razem dostałaś w angielskim, a co będzie jak przyjdą karty w mandaryńskim?).
0
2022-04-04 10:01 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy