Forum

Powrót Otwarcie ofert - Informacja

M.

Magda .....

7

Witam,
Szanowni Państwo prosimy o podpowiedzi,(krajówka - dostawa sprzętu jednorazowego) robimy właśnie informacje z otwarcia. Kwoty słownie netto i brutto w formularzu ofertowym jak też cenowym nie zgadzają się z "WARTOŚĆ OGÓŁEM" wpisaną przez Wykonawcę w tabelę formularza cenowego. Po sprawdzeniu i przeliczeniu cen jednostkowych razy ilość i podsumowaniu WARTOŚĆ ogółem na końcu formularza się zgadza z wpisana i wyliczoną przez Wykonawcę. Problem tkwi w "Łączna wartość netto zadania nr 1, wynosi: 4.............zł/ brutto zadania nr 1, wynosi: 5...............zł (słownie netto/brutto). Jaką wartość dajemy do otwarcia? :) Wg nas dajemy tą właściwą po przeliczeniu tabelki formularza cenowego? (ale niestety kwota nic nie ma wspólnego z formularzem ofertowym). Jak rozwiązać taki kłopot?
Witam, Szanowni Państwo prosimy o podpowiedzi,(krajówka - dostawa sprzętu jednorazowego) robimy właśnie informacje z otwarcia. Kwoty słownie netto i brutto w formularzu ofertowym jak też cenowym nie zgadzają się z "WARTOŚĆ OGÓŁEM" wpisaną przez Wykonawcę w tabelę formularza cenowego. Po sprawdzeniu i przeliczeniu cen jednostkowych razy ilość i podsumowaniu WARTOŚĆ ogółem na końcu formularza się zgadza z wpisana i wyliczoną przez Wykonawcę. Problem tkwi w "Łączna wartość netto zadania nr 1, wynosi: 4.............zł/ brutto zadania nr 1, wynosi: 5...............zł (słownie netto/brutto). Jaką wartość dajemy do otwarcia? :) Wg nas dajemy tą właściwą po przeliczeniu tabelki formularza cenowego? (ale niestety kwota nic nie ma wspólnego z formularzem ofertowym). Jak rozwiązać taki kłopot?
0
2022-04-08 12:45 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

w informacji z otwarcia wpisujecie to co podał w formularzu oferty. A ewentualne poprawianie omyłek rachunkowych czy pisarskich, to już etap badania ofert.
w informacji z otwarcia wpisujecie to co podał w formularzu oferty. A ewentualne poprawianie omyłek rachunkowych czy pisarskich, to już etap badania ofert.
0
2022-04-08 13:16 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy