Forum

Powrót szacowanie

J.

Justyna .....

Fachowiec 472

Mam zawartych w tym roku kilka umów na ten sam przedmiot zamówienia na podstawie regulaminu wewnętrznego (do wartości progowych).Wartość szacowałam łącznie (ta sama usługa, świadczona przez kilku wykonawców). Do każdej umowy były aneksy zwiększającej jej zakres i wartość. Aneksy obowiązują do końca kwietnia. Niestety usługę trzeba będzie przedłużyć jeszcze o 2 miesiące. Szacując wartość umów podstawowych + 2miesiace jest ok, natomiast biorąc pod uwagę wartość aneksów wchodzimy już w próg przetargowy. Jak byście szacowali: wartość z ostatnich aneksów plus wartość nowego zamówienia na 2 miesiące czy wartość umowy plus nowe zamówienie na 2 miesiące? Wartością umowy jest wartość pierwotna czy z ostatniego aneksu?
Mam problem, bo nie zdążę przeprowadzić pełnego postępowania i próbuję jakoś wybrnąć.
Mam zawartych w tym roku kilka umów na ten sam przedmiot zamówienia na podstawie regulaminu wewnętrznego (do wartości progowych).Wartość szacowałam łącznie (ta sama usługa, świadczona przez kilku wykonawców). Do każdej umowy były aneksy zwiększającej jej zakres i wartość. Aneksy obowiązują do końca kwietnia. Niestety usługę trzeba będzie przedłużyć jeszcze o 2 miesiące. Szacując wartość umów podstawowych + 2miesiace jest ok, natomiast biorąc pod uwagę wartość aneksów wchodzimy już w próg przetargowy. Jak byście szacowali: wartość z ostatnich aneksów plus wartość nowego zamówienia na 2 miesiące czy wartość umowy plus nowe zamówienie na 2 miesiące? Wartością umowy jest wartość pierwotna czy z ostatniego aneksu? Mam problem, bo nie zdążę przeprowadzić pełnego postępowania i próbuję jakoś wybrnąć.
0
2022-04-11 14:37 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy