Forum

Powrót zamówienie z ofertami częsciowymi a podmiotowe środki dowodowe na części

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Mam taką sytuację, przyznam, trochę zawaliłam, ale jak podeszlibyście do takiego tematu.
Mam zamówienie z podziałem na 7 części (oferty częściowe). Postępowanie powyżej progów unijnych, z zastosowanie procedury odwróconej. Żądałam od najwyżej ocenionych PŚD tylko na podstawy WYKLUCZENIA. Dokonałam wyboru we wszystkich częściach. Wykonawca XYZ został najwyżej oceniony w części nr 6 i został wezwany do złożenia dokumentów a nastepnie wybrany w tej części (dokumenty były ok).
W części nr 7 został wybrany inny wykonawca, jednak w wyniku jego uchylenia się od podpisania umowy, zastosowałam art. 263 i dokonałam ponownego wyboru i wybrałam również na tą część wykonawcę XYZ.
I teraz najważniejsze, przed dokonaniem ponownego wyboru, nie wezwałam wykonawcy XYZ do złożenia PŚD (przeoczenie).

Teraz główne pytanie wątku: czy posiadając PŚ od tego Wykonawcy, ale złożone na inną część w tym samym postępowaniu, dużym uchybieniem jest nie wezwanie go do ponownego złożenia w tej części lub choćby do potwierdzenia aktualności. co o tym myślicie??

Nie wiem czy jasno napisałam, ale licze na dyskusje :0
Mam taką sytuację, przyznam, trochę zawaliłam, ale jak podeszlibyście do takiego tematu. Mam zamówienie z podziałem na 7 części (oferty częściowe). Postępowanie powyżej progów unijnych, z zastosowanie procedury odwróconej. Żądałam od najwyżej ocenionych PŚD tylko na podstawy WYKLUCZENIA. Dokonałam wyboru we wszystkich częściach. Wykonawca XYZ został najwyżej oceniony w części nr 6 i został wezwany do złożenia dokumentów a nastepnie wybrany w tej części (dokumenty były ok). W części nr 7 został wybrany inny wykonawca, jednak w wyniku jego uchylenia się od podpisania umowy, zastosowałam art. 263 i dokonałam ponownego wyboru i wybrałam również na tą część wykonawcę XYZ. I teraz najważniejsze, przed dokonaniem ponownego wyboru, nie wezwałam wykonawcy XYZ do złożenia PŚD (przeoczenie). Teraz główne pytanie wątku: czy posiadając PŚ od tego Wykonawcy, ale złożone na inną część w tym samym postępowaniu, dużym uchybieniem jest nie wezwanie go do ponownego złożenia w tej części lub choćby do potwierdzenia aktualności. co o tym myślicie?? Nie wiem czy jasno napisałam, ale licze na dyskusje :0
0
2022-04-13 11:58 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

sytuacja podobna jak w przypadku złożenia PŚD z ofertą :), zdania będą podzielone. uważam, mimo ,że niektórzy uważaja to za nadgorliwość, że to wezwanie powinno pójść. tyle że w odróznieniu od opisanej sytuacji w pierwszym zdaniu ty już go wzywałaś i jeśli nie upłynęło zbyt dużo czasu od złożenia przez niego PŚD to pewnie bym się tym zasłaniał. Ale może się zdarzyć "przepisowiec" co tego nie łyknie. podumowując , widze uchybienie ale też są okoliczności łagodzące :)
sytuacja podobna jak w przypadku złożenia PŚD z ofertą :), zdania będą podzielone. uważam, mimo ,że niektórzy uważaja to za nadgorliwość, że to wezwanie powinno pójść. tyle że w odróznieniu od opisanej sytuacji w pierwszym zdaniu ty już go wzywałaś i jeśli nie upłynęło zbyt dużo czasu od złożenia przez niego PŚD to pewnie bym się tym zasłaniał. Ale może się zdarzyć "przepisowiec" co tego nie łyknie. podumowując , widze uchybienie ale też są okoliczności łagodzące :)
0
2022-04-13 12:07 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy