Forum

Powrót błędny adres epuap

M.

Marta .....

5

Witam. Grzecznościowo zrobiłam postępowanie dla OSP na zakup samochodu. Postępowanie trwa. Okazało się, że wykonawcy nie mogą zadawać pytań, ponieważ kierownictwo osp uwtorzyło źle skrytkę epuap (nie jako podmiot publiczny) i w związku z tym wpisany adres epuap jest błędny (na epuap nie mozna odnalezc tego osp).
Co sądzicie Państwo, że powinnam zrobić? Podobno na utworzenie skrzynki epuap dla podmiotu to trwa to kilka dni.
1. Lepiej jest unieważnic to postępowanie, poczekać aż utworzą prawidłową skrzynkę epuap i wtedy ogłosić ?
2. Czy może wpisać adres skrzynki np urzędu gminy do korespondencji i przedłuzyc termin składania ofert ? Tylko ze wszędzie widnieje jako Zamawiający OSP to nie wiem czy dziwne nie byłoby gdyby do wysłania oferty czy zapytań podawać adres epuap innego podmiotu.
Witam. Grzecznościowo zrobiłam postępowanie dla OSP na zakup samochodu. Postępowanie trwa. Okazało się, że wykonawcy nie mogą zadawać pytań, ponieważ kierownictwo osp uwtorzyło źle skrytkę epuap (nie jako podmiot publiczny) i w związku z tym wpisany adres epuap jest błędny (na epuap nie mozna odnalezc tego osp). Co sądzicie Państwo, że powinnam zrobić? Podobno na utworzenie skrzynki epuap dla podmiotu to trwa to kilka dni. 1. Lepiej jest unieważnic to postępowanie, poczekać aż utworzą prawidłową skrzynkę epuap i wtedy ogłosić ? 2. Czy może wpisać adres skrzynki np urzędu gminy do korespondencji i przedłuzyc termin składania ofert ? Tylko ze wszędzie widnieje jako Zamawiający OSP to nie wiem czy dziwne nie byłoby gdyby do wysłania oferty czy zapytań podawać adres epuap innego podmiotu.
0
2022-04-21 13:14 0

A.

Anna .....

Fachowiec 428

raczej unieważniłabym i ogłosiła nowe a w nowym napisałabym że korespondencja ma wpływać do urzedu gminy. Kiedys pytałam prawnika czy można tak udostępnić epuap i odpowiedział mi że tak i że nie trzeba do tego żadnych porozumień (też chodziło o jednostkę organizacyjną gminy). Nie spodziewałabym się że założenie skrzynki potrwa kilka dni - myślę, że to minimum miesiąc a może i dłużej.
raczej unieważniłabym i ogłosiła nowe a w nowym napisałabym że korespondencja ma wpływać do urzedu gminy. Kiedys pytałam prawnika czy można tak udostępnić epuap i odpowiedział mi że tak i że nie trzeba do tego żadnych porozumień (też chodziło o jednostkę organizacyjną gminy). Nie spodziewałabym się że założenie skrzynki potrwa kilka dni - myślę, że to minimum miesiąc a może i dłużej.
0
2022-04-21 13:46 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy