Forum

Powrót Nowe przesłanki wykluczenia

N.

Natalia .....

3

Postępowanie w trakcie.
Otwarcie ofert było 25.04.2022r.
Zdążyliśmy wprowadzić zapis o nowych podstawach wykluczenia, ale wiadomo obowiązuje od 1.05.2022r.
Zbadałam oferty itd, i teraz chciałabym wezwać najkorzystniejszego do złożenia podmiotowych środków dowodowych. Czy mogę wezwać teraz czy poczekać do tego 1.05 z wezwaniem, żeby najpierw zbadać przesłankę wykluczenia?
Czy wysłać wezwanie o złożenie pśd, a po 1.05 zbadać przesłanki wykluczenia i w razie "W" skorzystać z art. 110 ust. 1 - Wykonawca może być wykluczony na każdym etapie ?
Co Państwo uważacie?
Postępowanie w trakcie. Otwarcie ofert było 25.04.2022r. Zdążyliśmy wprowadzić zapis o nowych podstawach wykluczenia, ale wiadomo obowiązuje od 1.05.2022r. Zbadałam oferty itd, i teraz chciałabym wezwać najkorzystniejszego do złożenia podmiotowych środków dowodowych. Czy mogę wezwać teraz czy poczekać do tego 1.05 z wezwaniem, żeby najpierw zbadać przesłankę wykluczenia? Czy wysłać wezwanie o złożenie pśd, a po 1.05 zbadać przesłanki wykluczenia i w razie "W" skorzystać z art. 110 ust. 1 - Wykonawca może być wykluczony na każdym etapie ? Co Państwo uważacie?
0
2022-04-27 11:55 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Wykluczyć można na każdy etapie, więc można wzywać.
Wykluczyć można na każdy etapie, więc można wzywać.
0
2022-04-27 13:16 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy